htc
Stiri

HTC dezvaluie rezultatele din al treilea trimestru din 2014

htc

HTC anunta rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal din anul 2014, incheiat pe 30 septembrie:

• Cifra de afaceri a fost de 41,9 miliarde de dolari Taiwan (1,09 miliarde de euro) in perioada iulie-septembrie.
• Profitul net a fost de 0,6 miliarde de dolari Taiwan (0,015 miliarde de euro) sau 0,78 dolari Taiwan (0,020 euro) per actiune.
• Profitul brut a fost de 22.9%, iar profitul operational de 0,4%.

Veniturile neauditate inregistrate de HTC in octombrie s-au cifrat la 15,8 miliarde de dolari Taiwan (0,41 miliarde de euro), in timp ce veniturile inregistrate in primele 10 luni din 2014 s-au ridicat la 155,8 miliarde de dolari Taiwan (4,05 miliarde de euro).

Evolutia profitabilitatii HTC din trimestrul al treilea al acestui an se datoreaza vanzarilor varfului de gama HTC One (M8) si familiei de dispozitive Desire, care au continuat sa ocupe pozitii fruntase, in ciuda competitiei ridicate.

Peter Chou, CEO HTC: “HTC si-a mentinut pozitia in piata si profitabilitatea in acest trimestru, in contextul unui segment al smartphone-urilor tot mai competitiv. Prin furnizarea de oferte echilibrate de produse in toate regiunile importante si prin cresterea valorii brandului cu ajutorul interesului creat in jurul acestuia, partenerii nostri si-au extins acoperirea pe piete mature sau in curs de dezvoltare, in special cu gama Desire”.

Familia de smartphone-uri HTC Desire a evoluat puternic in semestrul al treilea al anului 2014, inregistrand o crestere a cotei de piata si a numarului de noi utilizatori. Telefoanele Desire 610 si 510 au avut un succes peste asteptari, fiind foarte bine vandute atat in SUA, cat si in Europa, in timp ce Desire 816 a mentinut vanzari solide in Taiwan, China, India si Orientul Mijlociu. Desire 820, primul smartphone din lume cu procesor octa-core pe 64 de biti, a fost lansat in China si a fost distribuit de cei mai importanti operatori din toata lumea.

HTC One (M8) continua sa fie premiat si in 2014. Acesta a castigat premiul pentru „Cel mai bun telefon din 2014” acordat de TechRadar, iar din partea Mobile Choice, premiul “Telefonul cu cel mai bun design al anului”. Totodata, gama HTC Desire a fost si ea premiata in acest an cu “Cel mai bun la IFA”, acordat de Android Central, dar si cu premiul pentru “Cel mai bun telefon mid-range”, acordat de Android Authority.

Lansarea globala a HTC din aceasta luna, numita “Expunere Dubla”, a adus pe piata produse noi si servicii axate pe tehnologia foto de varf a HTC, printre care experienta HTC Eye, smartphone-ul HTC Desire Eye, Zoe si camera foto RE. Evenimentul a imbinat tehnologia cu fashion-ul intr-un mod inedit si a reusit sa surprinda media si consumatorii.

HTC Eye Experience este o suita puternica de functionalitati care permite utilizatorilor sa se puna in evidenta mai bine in fotografii si include functia de urmarire a fetei care ofera calitate ridicata convorbirilor video si conferintelor prin telefon, impreuna cu o serie de instrumente care permite utilizatorilor sa imbine, sa suprapuna si sa taie imaginile intr-un mod cat mai creativ. Noul HTC Desire Eye surprinde atentia HTC pentru segmentul foto, integrand functionalitatile HTC Eye Experience, camera foto de 13 megapixeli si flash-ul inteligent dual-LED pentru ambele camere pentru imagini si selfie-uri inegalabile.

Zoe, o aplicatie colaborativa si de editare video, permite utilizatorilor sa creeze si sa remixeze continut video creat dintr-o serie de imagini statice sau dintr-o serie intreaga de videoclipuri, completata cu teme si sound track-uri, care pot fi usor folosite in social media. Disponibila gratuit pe Android si, pana la finalul acestui an, si pe iOS, aceasta aplicatie inovatoare reprezinta o strategie noua de business pentru HTC, special conceputa pentru a aduce un plus de valoare consumatorilor, oferindu-le noi cai de a fi mai creativi si implicati.

In completarea liniei Dubla Expunere vine RE, o camera remarcabila care transmite viziunea HTC, aceea de a extinde ecosistemul mobil dincolo de smartphone. Camera RE este intuitiva si foarte usor de folosit, avand un singur buton, un obiectiv cu unghi larg de 146 de grade si un senzor de stabilizare incorporat, care activeaza instantaneu camera cand este pornit, permitand utilizatorilor sa iasa din spatele obiectivului si sa captureze momentul. Camera RE a fost creata de Grupul Connected Devices a HTC si reprezinta o categorie noua de produs a brandului, si, totodata, un nou nou prag depasit de HTC.

In luna octombrie a avut loc si lansarea Nexus 9, prima si cea mai noua tableta creata in colaborare cu Google, care se mandreste cu o serie de tehnologii avansate, precum HTC BoomSound si cele doua boxe frontale pentru un sunet stereo impresionant specifice HTC, un display generos si accesorii versatile pentru o productivitate crescuta.

Nexus 9 este prima tableta din lume care utilizeaza Android Lollipop 5.0, cel mai nou sistem de operare al Google, care vine la pachet cu functionalitati si update-uri cu scopul de a oferi utilizatorilor control mai mare asupra dispozitivului, inclusiv notificari personalizate si securitate, o mai mare durata de viata a bateriei, latenta redusa si capabilitati multi-tasking mai bune.

HTC prezinta urmatoarele directii pentru acest trimestru:

• Veniturile sunt estimate intre 43 de miliarde de dolari Taiwan (1,12 miliarde de euro) si 47 miliarde de dolari Taiwan (1,22 miliarde de euro).
• Marja de profit brut este estimata intre 19% si 21%.
• Profitul per actiune este estimat intre 0,07 dolari Taiwan (0,0018 euro) si 0,46 dolari Taiwan (0,0119 euro).