Samsung QLED Q8F
Televizoare

IFA 2017: Samsung a lansat noi modele de televizoare QLED Q8F de 55 si 65 inci

Samsung QLED Q8F

Samsung a prezentat la IFA 2017 noi modele de televizoare QLED Q8F cu ecran plat, de 55 si 65 de inci.Tot in cadrul IFA, compania a organizat summitul QLED si HDR10, unde a oferit informatii exclusive despre evolutia ecranelor quantum dot (QLED) si potentialul ecosistemului HDR10/HDR10+.

Gama televizoarelor Samsung QLED 2017 a fost extinsa pentru Europa la 14 modele, odata cu lansarea Q8F. Astfel, Samsung ofera prin modelele QLED Q9, Q8 si Q7 cea mai cuprinzatoare gama de televizoare premium cu diagonale intre 49 si 88 inci si include opt modele cu ecrane plate si sase modele cu ecrane curbate.

Beneficiind de tehnologia metal quantum dot, televizoarele Samsung QLED redau imagini de calitate, indiferent de luminozitatea cadrului. Aceasta caracteristica a fost premiata cu distinctia „100 percent Color Volume” de catre VDE (Verband Deutscher Elektrotechniker), autoritatea globala de certificare standard din Germania. Modelele Q8F vor fi disponibile dupa lansarea de la IFA.

Samsung a demonstrat tehnologiile QLED si HDR10+ la summitul QLED si HDR10, evenimentul fiind gazduit alaturi de compania de cercetare de piata Insight Media. HDR10+ afiseaza o calitate a imaginii fara precedent, a carei luminozitate, culoare si contrast sunt optimizate automat pentru fiecare cadru.

De asemenea, Samsung a oferit informatii si despre noul parteneriat cu 20th Century Fox si Panasonic Corporation, prin care va crea o platforma dinamica de metadate, cu acces liber, pentru continut HDR10+. Cele trei companii vor forma o entitate de autorizare in ianuarie 2018 si vor transmite metadatele catre companiile creatoare de continut, de televizoare ultra-HD, de Blu-Ray Playere si de set-top box-uri, precum si catre furnizorii de sisteme integrate (SoC).

„Scopul nostru este sa imbunatatim experienta de vizionare a programelor TV prin cea mai recenta si inovatoare tehnologie. Suntem hotarati sa punem la dispozitia utilizatorilor cea mai noua tehnologie pe televizoarele noastre si suntem increzatori ca HDR10+ va furniza continut premium”, a declarat Jongsuk Chu, Senior Vice President Visual Display Business la Samsung Electronics.