NVIDIA Max-Q laptop
Laptopuri

NVIDIA a lansat noua generatie de laptopuri de gaming Max-Q

NVIDIA Max-Q laptop

NVIDIA a lansat astazi Max-Q, o noua abordare in materie de design, prin intermediul careia laptopurile de gaming sunt redefinite – devenind astfel mai subtiri, mai silentioase si mai rapide.Noile laptopuri vor fi disponibile la principalii producatori OEM, incepând cu 27 iunie.

Max-Q, parte integranta a misiunii NASA de lansare a oamenilor in spatiu, este definit ca punctul in care este maximizata presiunea aeronadinamica asupra unei rachete in timpul zborului atmosferic. Astfel, o racheta este proiectata cu mare precizie in jurul Max-Q. iar NVIDIA a aplicat o filozofie similara in proiectarea laptopurilor de gaming, oferindu-le producatorilor OEM posibilitatea de a construi laptopuri care sunt de trei ori mai subtiri si mai performante decât generatia anterioara.

Rezultatul este o platforma de jocuri care ofera o performanta superioara, cu o grosime de doar 18 mm – la fel de subtire ca un MacBook Air – si care ofera cu pâna la 70% mai multa performanta de gaming decât produsele disponibile in prezent pe piata.

Avantajele Max-Q

Performanta deosebita livrata de noile laptopuri se datoreaza arhitecturii NVIDIA Pascal, cea mai eficienta arhitectura de procesare grafica din lume. Pentru a oferi performante superioare laptopurilor subtiri, NVIDIA a optimizat si configurat arhitectura Pascal, obtinând o eficienta superioara. Datorita Max-Q, toate elementele sunt proiectate cu mare precizie – inclusiv laptopul, placa grafica, driverele si componentele termice si electrice – pentru a asigura o eficienta maxima.

Definit de un mix intre stiinta si design, Max-Q duce activitatea de gaming pe laptop la un alt nivel:

Placi grafice puternice la eficienta maxima: Bazat pe arhitectura NVIDIA Pascal, placa grafica GeForce GTX 1080 este fabricata prin procesul FinFET de 16nm, fiind prevazuta cu o memorie GDDR5X de ultima generatie. Max-Q combina o noua modalitate de operare a placilor grafice pentru obtinerea unei eficiente maxime, cu optimizari cum ar fi o curba de clocking optimizata de joasa tensiune, valorificând astfel performanta de gaming si, in acelasi timp, reducând energia.

Setari optime de redare: Pe lânga placile grafice eficiente care functioneaza la o eficienta maxima, driverele Game Ready au fost configurate pentru a oferi o eficienta optima a sistemului, asigurând in acelasi timp o experienta superioara de gaming pentru jocurile de pe orice sistem.

Solutii termice avansate si eficienta optima a regulatorului: Pentru spori performantele sistemelor, laptopurile Max-Q sunt proiectate cu un design sofisticat termic si electric. Noile solutii termice avansate, impreuna cu o eficienta a regulatorului fara precedent permit performante superioare si operatiuni mai silentioase, intr-un laptop subtire de gaming, aceste rezultate fiind superioare fata de cele obtinute de orice alt produs disponibil in prezent.

Cea mai buna experienta de gaming pe laptop

Cu laptopurile Max-Q, cei pasionati de jocuri pot experimenta gaming si entertainment de inalta rezolutie si fidelitate. Laptopurile Max-Q suporta integral platforma de gaming GeForce care vine cu cele mai noi tehnologii, drivere Game Ready, tehnologie de display NVIDIA G-SYNC, VR, gaming 4K si multe altele.

Laptopurile Max-Q sunt compatibile si cu NVIDIA GeForce Experience, o platforma software completa care furnizeaza profiluri de joc automate cu scopul utilizarii setarilor optime pentru o experienta de joc adecvata.

Tehnologia NVIDIA WhisperMode

NVIDIA prezinta si tehnologia NVIDIA WhisperMode, care limiteaza zgomotul produs de laptopuri in timpul rularii jocurilor. WhisperMode gestioneaza in mod inteligent rata de frame-uri si configureaza simultan setarile grafice ideale pentru eficienta optima. Astfel, este redus nivelul acustic al laptopurilor pentru gaming. Aceasta tehnologie poate fi ajustata individual de fiecare utilizator al laptopurilor cu placi grafice din seria Pascal si va fi disponibila prin intermediul unui update de software pentru GeForce Experience.

Laptopurile MaxQ cu GeForce GTX 1080, 1070 sau 1060 vor fi disponibile incepând cu 27 iunie prin intermediul producatorilor si furnizorilor de top la nivel mondial, inclusiv Acer, Aftershock, Alienware, ASUS, Clevo, Dream Machine, ECT, Gigabyte, Hasee, HP, LDLC, Lenovo, Machenike, Maingear, Mechrevo, MSI, Multicom, Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Terrans Force, Tronic’5 si XoticPC. Specificatiile, preturile si disponibilitatea pot varia.