Stiri

F64 a lansat concursul „Misiune fotografica 0015“

misiune-fotografica_0015_f64

F64 sarbatoreste 15 ani si lanseaza pe 5 octombrie una dintre cele mai mari provocari din domeniul fotografic din Romania.Campania poarta numele „Misiune fotografica 0015“ si se adreseaza tuturor iubitorilor de fotografie, indiferent de nivelul de pregatire pe care il au.

„Doar ceea ce faci in mod repetat te ajuta sa devii foarte bun. In contextul in care fotografia a luat amploare datorita utilizarii smartphone-urilor si retelelor sociale, ne dorim sa le oferim celor care isi doresc sa se exprime prin instantaneele realizate un cadru prietenos, in care sa se informeze, sa relationeze si sa isi publice fotografiile“, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

f64-aniverseaza-15-ani

Misiunile fotografice planificate de F64 in decursul celor 15 saptamani de campanie sunt contexte potrivite pentru fotografii aflati la inceput de drum. Astfel, acestia au sansa de a se informa si instrui corect pentru a pune in practica rapid informatiile aflate. In intervalul 5 octombrie 2016 – 17 ianuarie 2017, in fiecare miercuri, F64 va lansa o noua misiune si implicit o tema de fotografie pentru urmatoarea saptamana, impreuna cu un articol pe blogul F64 care ofera informatii si recomandari pentru ca fiecare „agent secret“ sa isi duca la sfarsit, cu succes, misiunea. Unul dintre cele mai importante obiective ale campaniei este acela de educare si contribuire la cresterea comunitatii de fotografi din Romania.

De la popularul selfie pana la fotografia de portret, peisaj, produs sau compozitie, misiunea fotografica ii va purta pe toti cei care se inscriu la marea provocare prin cele mai populare tipuri de fotografie. Cei care doresc sa se inscrie in una dintre cele mai mari provocari fotografice lansate pana acum in Romania o pot face pe pagina campaniei.

„Ne dorim ca peste 100.000 de romani sa participe la «Misiunea fotografica 0015» lansata de echipa F64. Fiecare participant poate publica maxim trei fotografii in cadrul fiecarei misiuni dintre cele 15 lansate pana la finalul campaniei. In plus, un aspect extrem de important pentru noi este ca, indiferent de momentul in care au descoperit concursul, participantii se pot inscrie si in misiunile din saptamanile anterioare. Participarea la toate misiunile din campanie este o conditie obligatorie pentru sansa de a castiga unul dintre marile premii. Astfel, se poate ajunge la cateva sute de mii de fotografii inscrise in platforma de concurs“, a afirmat Marian Alecsiu.

15 saptamani, 15 teme diferite si sute de premii

In fiecare saptamana vor fi oferite 15 premii acordate prin votul juriului, votul publicului si prin tragere la sorti. In plus, la finalul campaniei, vor fi acordate marile premii: o drona DJI Phantom 4, un iPhone 7 si un weekend cu prietenii la munte. In total, peste 200 de premii vor intra in posesia iubitorilor de imagine care au parcurs cel putin una dintre misiunile lansate de F64. Valoarea premiilor este de aproape 10.000 de euro. Participantii au sanse sa castige atat prin calitatea imaginilor publicate, unde juriul va acorda premiile, dar si prin voturile de la prieteni si membrii comunitatii F64.

Juriul celui mai mare concurs organizat de F64 este alcatuit din fotografi apropiati de noua generatie de tineri, care descopera fotografia prin intermediul smartphone-urilor si retelelor sociale. Acestia sunt Alex Damian, Emanuel Romedea (Yesmyfriend), Marcel Cristocea, Mirela Momanu, Sebastian Vasiu si Tiberiu Arsene. Ei vor avea grija ca fiecare fotografie sa aiba sanse egale si ii vor incuraja pe cei care nu s-au mai inscris niciodata la un concurs de acest gen sa o faca acum.

f64-aniverseaza-15-ani_daniela-becheru-si-marian-alecsiu-cofondatori

„Am vrut ca aniversarea celor 15 ani de cand activam in Romania sa fie un cadou deosebit pentru cei care iubesc fotografia. Este modul nostru de a multumi pentru intreg parcursul de pana acum si, totodata, o garantie ca suntem alaturi de cei care gasesc in imagine o forma de exprimare creativa“, a declarat Marian Alecsiu.

F64 a debutat intr-o perioada in care, la nivel global, erau realizate anual aproximativ 80 de miliarde de imagini. In 2010, cand magazinul a implinit noua ani, telefonul inteligent devenea un „aparat foto“ tot mai folosit si Instagram era lansata, omenirea a produs circa 350 de miliarde de poze. Pana la finalul lui 2017, numarul ar putea sa fie de patru ori mai mare. De aceea, pentru 2016, „Misiune fotografica 0015“ sustine evolutia digitala a fotografiei si incurajeaza iubitorii imaginii sa isi arate munca in fata unui public cat mai mare.

Totodata, in sala expozitionala a F64, ca in fiecare an, la ceas aniversar, va fi prezentata o expozitie a consultantilor magazinului. Aceasta aduna in acelasi loc oameni diferiti, cu stiluri diferite, uniti de pasiunea pentru fotografie. De la portrete la peisaje, de la fotografii de strada la imagini artistice, conceptuale, acestea sunt reunite si vor fi prezentate pentru a sarbatori cei 15 ani de F64.