Neffos X
Telefoane Mobile

IFA 2016: TP-Link a anuntat seria de smartphone-uri Neffos X

Neffos X

TP-Link a lansat la IFA 2016 cea mai noua serie de smartphone-uri Neffos X din care fac parte modelele Neffos X1 si Neffos X1 Max, ambele cu carcasa unibody premium, din metal, dublu-curbata pentru usurinta in utilizare si specificatii hardware competitive.

“TP-Link a evoluat de la stadiul de producator de solutii Wi-Fi la cel de furnizor de tehnologii inteligente si dispozitive pentru smart living”, a declarat presedintele si fondatorul TP-Link, Jeffrey Chao, la evenimentul de lansare oficiala a brandului Neffos. ”Noile smartphone-uri Neffos anuntate la IFA sunt combinatia perfecta intre tehnologia de varf si designul premium, precum si accesul rapid si usurinta in utilizare”, a mai adaugat Chao.

Ambele smartphone-uri au rame extrem de subtiri, unele dintre cele mai subtiri disponibile in acest moment in industrie, de 2,75mm pentru X1 Max, respectiv 2,95mm pentru modelul X1. Grosimea smartphone-urilor este de 7,75mm pentru modelul X1 Max, 7,95mm, pentru modelul X1.

Neffos X Series_2

Neffos X1 si X1 Max au procesoare octa-core MediaTek Helio P10 si suporta Wi-Fi dual-band si multiple benzi LTE pentru acces rapid la Internet oriunde este disponibil. X1 are un display HD de 5 inch, iar modelul X1 Max unul Full HD de 5,5 inch, cel din urma fiind protejat de 2.5D Corning Gorilla Glass. Display-urile utilizeaza tehnologiile Full In-Cell si TDDI (Touch and Display Driver Integration) care ofera o experienta unica pentru utilizatori. Ambele modele sunt dotate cu o camera principala de 13MP cu senzor Sony IMX258, apertura f/2.0, phase detection autofocus si blitz dual-LED si o camera frontala de 5MP.

Configuratiile de varf pentru fiecare dintre modele includ 3GB de RAM si 32GB capacitate de stocare in cazul X1, respectiv pana la 4GB de RAM si 64GB capacitate de stocare in cazul X1 Max. Smartphone-urile au slot microSD pentru extinderea capacitatii de stocare cu pana la 128GB. Modelul X1 masoara 142mm x 71mm x 7,95mm, iar X1 Max 152,8 x 76 x 7,75mm si vor fi disponibile in variantele de culori gri si auriu.

Neffos X1 Series

Neffos intelege importanta securitatii datelor mobile astfel ca a dotat seria X cu cititor de amprente super rapid, care poate debloca telefonul in 0,2 secunde. Cititorul de amprente utilizeaza un algoritm inteligent care, de fiecare data cand este utilizat, “invata” si creste acuratetea de citire a amprentei utilizatorului oferind, astfel, o securitate mult imbunatatita.

X1 Max incorporeaza o baterie de 3.000mAh pentru utilizarea pe durata intregii zile si suporta functia fast-charging care asigura incarcarea cu pana la 50% in aproximativ 30 de minute. Ambele modele ruleaza cea mai noua versiune Android 6.0 Marshmallow, versiune optimizata pentru un echilibru perfect intre performanta, usurinta in utilizare, viata marita a bateriei si multitasking.

Smartphone-urile vor fi disponibile incepand cu trimestrul 4/2016 la 199 de euro pentru modelul Neffos X1, respectiv 249 de euro pentru Neffos X1 Max.

Ecosistemul IoT

TP-Link a anuntat, de asemenea, cei patru piloni ai rodmap-ului de produse IoT: routere ca dispozitiv si hub de informare, smartphone-uri ca interfata primara intre oameni si dispozitive, cloud ca platforma pentru servicii, precum si variate produse si solutii smart home. Nu in ultimul rand, TP-Link a anuntat platforma de aplicatii IoT Kasa cu ajutorul careia clientii pot controla usor dispozitivele din locuinta. Toate produsele TP-Link din gama IoT sunt expuse in aceste zile la IFA 2016 (Hall 17, Booth 111) in Berlin Germania.