PlayStation VR
Console

PlayStation VR va fi lansat la nivel global in octombrie

PlayStation VR Sony a anuntat astazi ca PlayStation VR, sistemul de realitatea virtuala va fi lansat in octombrie in Japonia, America de Nord, Europa si Asia.Pretul recomandat pentru fiecare zona in parte va fi de: 44.980 yeni, 399 de dolari, 399 euro si 349 de lire.

“Inca de cand am dezvaluit PlayStation VR in cadrul Conferintei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din 2014, am primit un feedback extrem de favorabil din partea gamerilor si dezvoltatorilor de jocuri”, a spus Andrew House, presedinte si Global CEO al Sony Computer Entertainment Inc. “Pentru a fi siguri ca vom putea furniza suficiente unitati de procesare grafica si o multitudine de jocuri gamerilor din intreaga lume, am decis sa lansam PlayStation VR in octombrie 2016. Pentru cei care asteapta cu nerabdare lansarea, am vrea sa le multumim pentru rabdare si suport. Suntem bucurosi ca vom oferi gamerilor o experienta inedita prin PS VR”.

PlayStation VR

In momentul de fata, peste 230 de dezvoltatori de jocuri lucreaza pentru crearea cat mai multor titluri pentru PS VR, de la echipe mici si independente, la cei care lucreaza in studiouri sau la companii mari dezvoltatoare de jocuri ca 2kGames, Electronic Arts Inc. sau Ubisoft. Acesti dezvoltatori, dar si cei din cadrul SCE Worldwide Studios (SCE WWS) au creat pana acum pentru PS VR 160 de titluri de jocuri cum ar fi: Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood and PlayStation VR WORLDS (SCE WWS). Peste 50 dintre acestea vor fi lansate pana la sfarsitul acestui an. Mai mult decat atat, DICE si Lucasfilm lucreaza acum la un nou Star Wars™ Battlefront™ (Electronic Arts Inc.), experienta de joc ce va fi disponibila doar pe PlayStation VR. De asemenea, THE PLAYROOM VR de la SCE WWS va putea fi descarcata gratuit prin PlayStation Store de catre toti detinatorii de PS VR, lucru ce va fi disponibil odata cu lansarea noului sistem de realitate virtuala.

Pentru a extinde linia de titluri PS VR, SCE a incheiat un parteneriat cu dezvoltatori de software de utilitati pentru a oferi cat mai multe solutii inovatoare pentru aceasta tehnologie si pentru a consolida mediul de dezvoltare pentru PS VR.

Sistemul va dispune si de un mod Cinema, care le va permite utilizatorilor sa acceseze continut pe un ecran virtual imens, in timp ce vor purta casca de VR. Continutul pentru modul Cinema va include jocuri si diverse video-uri, dar va avea si caracteristici ale consolei PS4 cum ar fi Share Play si Live de pe PlayStation. Utilizatorii vor putea, de asemenea, sa vada poze si videoclipuri la 360 de grade, poze realizate cu camerele foto omnidirectionale pentru PS VR prin intermediul PS4 Media Player, ceea ce le va da senzatia ca sunt in mijlocul imaginilor afisate.

SCE va promova in continuare PS VR si dupa octombrie 2016. Vor fi lansate noile titluri de jocuri la evenimentele din intreaga lume, iar portofoliul pentru PS VR va fi extins.