Epson-Moverio-BT-300
Alte gadgeturi

MWC 2016: Epson Moverio BT-300 – cei mai usori ochelari inteligenti OLED din lume

Epson-Moverio-BT-300

Epson a prezentat la MWC 2016 cea de-a treia generatie a ochelarilor inteligenti Moverio pentru realitate augmentata.Noul model, Moverio BT-300, incorporeaza propria tehnologie Epson de ultima generatie pentru ecrane digitale OLED pe baza de silicon. Astfel, Moverio BT-300 va fi cel mai nou model de ochelari inteligenti de pe piata. Sunt cu 72% mai usori decat primul model Moverio, lansat in 2011, si stabilesc astfel un nou standard de greutate pentru ochelarii inteligenti de realitate augmentata.

Epson se axeaza si pe dezvoltarea de aplicatii destinate atat segmentului consumer, cat si zonei de business care sa diferentieze gama Moverio de celelalte modele de ochelari inteligenti de pe piata. Noul model incorporeaza un procesor Intel Atom cu patru nuclee, ruleaza sistemul de operare Android 5.1 si are o durata de functionare de pana la sase ore. Toate aceste lucruri ii permit sa randeze un volum semnificativ de continut 3D. Acesta este randat in functie de ce vizualizeaza utilizatorul si de informatiile primite de la camera HD de 5 MP si de la senzorii de care dispune.

„Modelul Moverio este diferit fata de alte tipuri de ochelari inteligenti de pe piata care ofera tot felul de functii, fara sa tina cont de modul de utilizare. Fiecare decizie in ceea ce priveste designul noului model are in spate scenarii care tin cont de felul in care va fi utilizat dispozitivul. Mai mult, tehnologia noastra Si-OLED deschide o noua perspectiva referitoare la dezvoltarea ochelarilor inteligenti. Cu ajutorul tehnologiei OLED putem profita de pe urma diminuarii consumului de energie, de greutate, a imbunatatirii timpului de raspuns, al rezolutiei HD, al luminozitatii crescute si al contrastului ridicat. In plus, prin faptul ca am ales siliconul in locul sticlei, am reusit sa avem un display cu o densitate mai mare a pixelilor”, spune Atsunari Tsuda, general manager responsabil de proiectul Moverio.

Noul produs este ultimul dintr-o lunga serie de inovatii si continua angajamentul Epson pentru crearea de dispozitive capabile sa imbunatateasca performantele utilizatorilor, deschizand o serie de oportunitati pentru industrii si afaceri.

Epson PaperLab

PaperLab – primul sistem compact care transforma hartia folosita in hartie noua direct la sediile companiilor

Spre exemplu, anul trecut, compania Epson a anuntat doua noi echipamente inovatoare. Primul isi propune sa revolutioneze modul de reciclare a hartiei si se adreseaza spatiilor de birouri. Epson PaperLab este primul sistem compact capabil sa produca hartie noua din deseurile de hartie ale birourilor companiilor si va intra in productie in acest an. Hartia este fabricata cu ajutorul tehnologiei Dry Fiber, care nu foloseste apa. Din punct de vedere al eficientei, Epson PaperLab poate produce 14 coli de hartie A4 pe minut sau 6.720 in 8 ore. Dimensiunile fiecarei coli de hartie pot fi modificate in functie de marime sau grosime.

Primul produs din seria N

Roboti industriali pentru maximizarea spatiului de productie

Al doilea echipament, un robot industrial in sase axe, cu brat pliabil, permite instalarea in spatii foarte mici si astfel ofera companiilor posibilitatea folosirii la maximum a spatiilor de productie. Primul astfel de produs va aparea pe piata in luna mai si va face parte din seria N de roboti industriali. Designul inovativ pe car o vor avea acestia permite instalarea lor in spatii chiar si de 600 de milimetri patrati, echivalentul spatiului ocupat de un angajat. Robotii reduc timpii ciclului de miscare, oferind astfel un randament mult mai mare de productivitate. Durata redusa de ajustare si de programare diminueaza semnificativ timpul de instalare al acestora.

Caracteristicile seriei N, fac robotii in sase axe, ideali pentru asamblarea si inspectia produselor si componentelor electronice, auto si medicale. Robotii din seria N, pot fi folositi pentru automatizarea multor procese, cum ar fi insurubarea, insertia componentelor, manipularea materialelor si incarcarea produselor in dispozitivele de testare.