Samsung Connect Auto
Auto

Samsung Connected Auto o solutie revolutionara pentru industria auto

Samsung Connect Auto

Samsung a prezentat la MWC 2016, Samsung Connect Auto, o solutie revolutionara pentru industria auto. Solutia Samsung Connected Auto se conecteaza in portul OBD II de sub volanul masinii si trimite alerte in timp real, pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi imbunatateasca obiceiurile de condus si sa isi creasca eficienta consumului de combustibil, oferind in acelasi timp Wi-Fi pentru pasageri. Mai mult, solutia beneficiaza si de tehnologia Samsung KNOX, platforma de securitate dezvoltata de companie.

Samsung Connect Auto este o solutie care pune siguranta pasagerilor si a masinii pe primul loc, imbunatatind experienta posesorilor de autovehicule. Samsung Connect Auto va fi disponibil in SUA, incepand cu al doilea semestru al anului, AT&T fiind primul operator care o va implementa.

Samsung Connect Auto se bazeaza pe solutia de securitate KNOX si pe sistemul de operare Tizen, compatibil cu o gama diversa de servicii si dispozitive. Samsung KNOX ofera securitate atat la nivel hardware, cat si software, inclusiv pentru aplicatii. Accentul pe securitate este factorul principal care diferentiaza solutia Samsung Connect Auto de competitori. Dezvoltatorii se pot folosi de Tizen si de kit-ul de dezvoltare de software Samsung pentru a crea servicii aditionale. In plus, Samsung incurajeaza un comportament responsabil la volan, folosind algoritmi de geo-localizare si de monitorizare a modului de condus. In cazul unui accident, sistemul de alerta trimite notificari catre contactele soferului si avertizeaza serviciile de asistenta. De asemenea, aplicatia „Find My Car” ajuta la localizarea vehiculului in timp real, prin tehnologie LTE si GPS.

Samsung Connect Auto 2

Un hotspot LTE Wi-Fi puternic permite accesul la internet mai multor utilizatori, pentru ca toti pasagerii autovehiculului sa se poata bucura de continutul online preferat. Sistemul de analiza a combustibilului ii ajuta pe utilizatori sa eficientizeze consumul, prin algoritmi care analizeaza distanta parcursa, timpul petrecut pe drum si pretul combustibilului. De asemenea, acest sistem poate simplifica munca celor care au afaceri in domeniul transportului sau al logisticii.

Un mecanic virtual verifica starea masinii prin portul de diagnosticare pentru a recomanda masuri de mentenata si servicii de revizie oferite de o retea specializata. Performanta este verificata rapid, fapt ce contribuie la reducerea consturilor.

Utilizatorii beneficiaza si de solutia Usage-Based Insurance (UBI) daca aleg sa impartaseasca informatiile autovehiculului lor, primind in schimb oferte avantajoase de asigurare. Pentru cei care se afla mult timp pe drum, sistemul de inregistrare al calatoriilor genereaza automat un raport care ii ajuta pe utilizatori sa isi gestioneze cheltuielile de drum.

Samsung dezvolta un nou ecosistem de parteneri, format din operatori de telefonie, companii de asigurari si asistenta rutiera. In plus, prin parteneriate cu producatori auto, Samsung reduce semnificativ distanta dintre industria auto si industria tehnologiei mobile.

Printre companiile care fac parte din ecosistemul Samsung Connected Car se numara Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum si Willis Towers Watson.