fyitv
Stiri

Ericsson va cumpara televiziunea americana FYI

fyitv

Ericsson va cumpara televiziunea americana de divertisment FYI, unul dintre cei mai mari furnizori de continut multimedia si metadate descriptive, cu sediul in Grand Prairie, Texas.Achizitia va consolida pozitia deja dominanta a Ericsson pe piata globala de servicii TV si media.

Televiziunea FYI colecteaza si distribuie zilnic continut media de divertisment si programe de televiziune liniara, clasica, de la peste 9,000 de canale TV. Mai mult decat atat, continutul este transpus in formate personalizate pentru a fi utilizate pe dispozitive conectate precum tablete, telefoane, PC-uri, portale de internet sau console de jocuri.

Cresterea numarului de servicii TV si video disponibile pe din ce in ce mai multe dispozitive pune la dispozitia utilizatorilor o gama larga de optiuni. Conform ultimul raport Ericsson ConsumerLab, 50% din spectatorii care urmaresc programe TV in mod traditional spun ca nu pot gasi un program bun pe care sa il urmareasca zilnic – evidentiand astfel importanta descoperirii de continut. Combinand experienta de pe piata din SUA in materie de servicii de metadate, convertire si integrare a celor de FYI cu pozitia de lider a Ericsson in aceste domenii in Europa, cele doua companii vor deveni o forta globala in ceea ce priveste descoperirea de continut. Indiferent daca spectatorii urmaresc televiziunea traditionala sau continut video la cerere, Ericsson ii va ajuta pe acestia sa descopere cotinutul cel mai potrivit pentru nevoile lor, oriunde si oricand il vor cauta si mereu in formatul potrivit.

„Pe masura ce industria de TV si media evolueaza si comportamentul spectatorilor se schimba, credem ca un continut de calitate, bogat in metadate descriptive va fi o componenta cheie pentru personalizarea experientei de vizionare TV”, a mentionat Magnus Mandersson, Executive Vice President and Head of Business Unit Global Services la Ericsson. „Capabilitatile noastre in platforme TV si descoperire de continut, ne vor oferi posibilitatea de a identifica noi oportunitati de venituri, dar si sa-i ajutam pe clientii nostrii sa-si imbunatateasca experienta de vizionare. Experienta si baza de utilizatori a televiziunii FYI din SUA va fi o parte integrata a strategiei noastre de dezvoltare si va consolida pozitia noastra de lider pe piata furnizorilor de servicii media in lume.”

Angajatii televiziunii FYI se vor alatura diviziei Broadcast & Media Services, parte a Ericsson Business Unit Global Services, achizitia fiind anticipata sa se finalizeze in primul trimestru din 2016. La inceputul acestui an, Ericsson a pus bazele unui hub de emisie si servicii media in SUA, cu sediul in Atlanta, Georgia. Compania furnizeaza momentan servicii de subtitrare si afisare de informatii catre statii de emisie din toata lumea, cu planuri de a livra in urmatoarele luni si servicii de descriere video si narare pentru persoanele cu disabilitati de vedere si auz.

In fiecare zi, oameni de pe toate continentele urmaresc programe de televiziune pregatite, administrate si difuzate de peste 2.500 de angajati Ericsson care lucreaza in sedii din Europa, Orientul Mijlociu, Asia Pacifica si SUA. Ericsson este cel mai mare furnizor de servicii de descoperire de continut din Europa, livrand metadate descriptive, imagini, si recomandari pentru peste 3000 de canale TV, in peste 30 de limbi. In fiecare an, Ericsson Broadcast and Media Services distribuie peste 2,7 milioane de ore de programe in peste 90 de limbi pentru mai mult de 500 de canale TV la nivel global. Totodata, compania livreaza mai mult de 200,000 de ore de subtitrari anual, dintre care 80,000 de ore sunt live.