Stiri

Cisco si Philips formeaza o alianta strategica

Philips-and-Cisco0

Philips si Cisco au anuntat formarea unei aliante strategice, la nivel global, care va da posibilitatea companiilor sa economiseasca energie, sa fie mai eficiente din punct de vedere al costurilor si sa sporeasca productivitatea angajatilor prin conectarea retelei de iluminat la Internet, punand astfel bazele unei prime infrastructuri IoT.

Alianta aduce laolalta sistemul de iluminat pe baza de LED-uri, dezvoltat de Philips si produsele si solutiile Cisco din zona de retelistica, pentru a adresa o piata globala de produse si servicii de iluminat pentru birouri, estimata la aproximativ 1 miliard de euro.

Pe baza multitudinii de sisteme de iluminat existente peste tot, este foarte usor de implementat o infrastructura IoT in cladirile de birouri. Punctele de lumina integrate in sistemele Philips, echipate cu senzori si aplicatii software pot fi conectate rapid utilizand tehnologiile Cisco. Astfel, reteaua de iluminat creeaza o cale pentru informatie si ajuta la implementarea de noi servicii.

Parteneriatul dintre cele doua companii va permite clientilor accesul la cele mai noi tehnologii si servicii ale industriilor de iluminat si IT. Cisco si Philips vor colabora, de asemenea, la elaborarea unei strategii comune de abordare a pietei in acest domeniu.

Sistemul de iluminat poate fi considerat primul pas logic pentru a aduce in companiile din intreaga lume conceptul Internet of Things (IoT) – care presupune conectarea la internet a cat mai multor obiecte. Echipate cu senzori, corpurile de iluminat devin inteligente si pot masura si trimite date despre tot ce se intampla in jurul lor. Spre exemplu, senzorii pot oferi informatii despre utilizarea spatiului. In mod obisnuit, 40% din energia electrica este folosita pentru iluminat. Procesul de economisire de energie sau de reducere a costurilor de intretinere a unei cladiri poate fi realizat in proportie de 80% doar prin gestionarea si controlarea sistemelor de iluminare cu LED-uri Philips conectate la retea cu ajutorul solutiilor si aplicatiilor Cisco.

In plus, pentru un confort sporit, angajatii pot personaliza si ajusta iluminarea spatiului in care lucreaza in acord cu preferintele lor si cu sarcinile de serviciu. Crearea unei infrastructuri IoT permite implementarea de noi aplicatii. De exemplu, salariatii care isi desfasoara activitatea in birouri pot folosi aplicatii pentru smartphone pentru a accesa alte servicii ale cladirii printr-o retea de comunicatii.