Symantec Advanced Threat Protection
Securitate

Symantec a lansat Advanced Threat Protection

Symantec Advanced Threat Protection

Symantec a lansat Symantec Advanced Threat Protection (ATP), prima solutie care poate detecta si remedia amenintarile avansate in punctele de control, dintr-o singura consola centrala de comanda si dintr-un singur click, totul avand loc fara necesitatea instalarii de agenti noi de endpoint.

Amenintarile avansate cum ar fi ransomware, troienii cu acces de la distanta, amenintarile persistente avansate (APT-uri) si atacurile de tip zero day sunt in crestere si profesionistii in securitate nu se mai pot baza pe utilizarea de produse de securitate individuale aferente fiecarui punct de control pentru a le putea preveni. Detectarea amenintarilor asupra dispozitivelor, retelelor si serviciilor de email si gateway este un proces complex si de durata, ceea ce ofera un avantaj atacatorilor. Symantec Advanced Threat Protection coreleaza activitatea suspecta din toate punctele de control si prioritizeaza evenimentele cele mai periculoase pentru organizatie. Dupa identificarea unei amenintari critice, solutia de securitate o izoleaza si blocheaza instantele noi.

Symantec Advanced Threat Protection permite clientilor sa:
• detecteze o gama completa de amenintari, de la atacuri de tip zero day la nivelul sistemelor, email-ului, dispozitivelor endpoint si retelelelor;
• prioritizeze evenimentele importante pe baza experientei vaste a companiei privind amenintarile din punctele de control locale si datelor obtinute la nivel global de catre Symantec prin solutiile avansate de telemetrie;
• remedieze rapid amenintarile prin izolarea endpoint-urilor si blocarea instantelor noi din punctele de control, cu un singur clic, de la o singura consola;
• mobilizeze agentii existenti din punctele de control, ceea ce inseamna ca nu este necesara implementarea de agenti pentru Symantec Endpoint Protection si Email Security.cloud.

“Profesionistii in securitate sunt mereu in alerta, incercand sa monitorizeze si sa previna urmatorul atac cibernetic”, a declarat Michael A. Brown, presedinte si director executiv al Symantec. “Cu Symantec Advanced Threat Protection, facem un pas inainte in industrie, oferind clientilor o imagine completa a intregii intreprinderi dintr-un punct unic de comanda. Acum pot elimina evenimentele neimportante si pot detecta si remedia mai rapid un atac.”

Expertiza si cunostintele vaste ale Symantec privind amenintarile globale, imbinate cu informatii specifice din mediul de business, ofera companiilor o imagine mai clara si mai precisa asupra amenintarilor care prezinta cel mai mare risc pentru infrastructura lor. In plus, Symantec ATP include Symantec CynicTM, un nou serviciu cloud pentru detectarea si prioritizarea celor mai avansate amenintari din prezent. Acesta include si SynapseTM, o optiune de corelare in punctele de control incrucisat care colecteaza evenimentele suspecte din cadrul sistemelor, retelelor si email-urilor, pentru a le prioritiza pe cele care prezinta cel mai mare pericol pentru organizatie.

“Noile noastre tehnologii Synapse si Cynic furnizeaza impreuna o detectare cu 30% mai performanta decat a produselor existente pe piata. In trecut, un profesionist din domeniul securitatii ar fi trebuit sa verifice manual daca un fisier suspect a fost blocat corespunzator. Cu noile noastre tehnologii integrate in Symantec ATP, facem noi munca de teren pentru clienti, minimizand timpul de care acestia au nevoie pentru cautare si remediere”, a declarat Balaji Yelamanchili, vice-presedinte executiv si director general Enterprise Security Business in cadrul Symantec. “O intreprindere obisnuita foloseste 75 de produse de securitate distincte. Aceasta supraincarcare creeaza oportunitati pentru atacatori pentru ca incetineste procesul de detectie. Symantec ATP permite profesionistilor din domeniul securitatii sa remedieze amenintarile din toate cele 3 puncte de control cu un singur clic”, a adaugat Yelamanchili.

Symantec ATP imbunatateste instalarile existente ale SymantecT Endpoint Protection si Email Security.cloud, fara necesitatea instalarii de noi agenti la endpoint. Aceasta le permite clientilor sa implementeze Symantec Advanced Threat Protection in mai putin de o ora si sa inceapa sa detecteze atacuri informatice in doar cateva minute. Odata cu dezvoltarea solutiei Symantec ATP, compania intentioneaza sa o integreze cu solutii terte din domeniul tehnologiei, printre care firewall-uri si solutii de management al evenimentelor de securitate (SIEM-uri), pentru a le permite clientilor sa optimizeze securitatea si valoarea celorlalte produse de securitate pe care le detin.