cisco internet-of-things
Stiri

Platforma Cisco Internet of Things System transforma radical industriile

cisco internet-of-things

Cisco lanseaza Internet of Things (IoT) System, o platforma care simplifica administrarea la scara larga a dispozitivelor si obiectelor conectate la retea.

Aceasta ofera o infrastructura care este proiectata sa gestioneze sisteme de mari dimensiuni cu trafic intens generat de diverse dispozitive si platforme.

Cisco IoT System cuprinde sase componente esentiale, care atunci cand sunt combinate intr-o singura arhitectura ajuta la reducerea complexitatii procesului de digitalizare.

Cele sase componente ale noului Cisco IoT System sunt urmatoarele:

1. Conectivitate la retea: Acesta componenta include purpose-built-routing, swithcing si produse wireless disponibile in forme rigide si non-rigide.

2. FOG Computing: Concept care acopera o larga gama de servicii, procese de calcul, aplicatii si mari volume de date, toate adunate la un loc si livrate catre toti utilizatorii finali, indiferent de pozitia lor in retea. Acesta are ca obiectiv principal asigurarea accesului la date, putere de calcul, stocare, memorie si aplicatii ca servicii la un nivel superior de distributie. FOG Computing permite clientilor sa analizeze si sa gestioneze date la nivel local si astfel sa obtina informatii pretioase generate de echipamentele conectate. Cisco estimeaza ca pana in 2018, 40% dintre datele create de sistemele IoT vor fi procesate in arhitectura FOG. In prezent, peste 25 de produse de retea Cisco dispun de infrastructura FOG Computing sau de platforma de procesare de date IOx.

3. Securitate: Elementul de securitate al sistemului IoT unifica securitatea cibernetica si fizica pentru a creste protectia bunurilor fizice si digitale. Portofoliul Cisco pentru supraveghere IP si a produselor de retea cu ajutorul solutiilor de securitate TrustSec si cloud/cyber security, permit utilizatorilor sa monitorizeze, sa detecteze si sa raspunda atacurilor adresate atat catre IT cat si catre Operational Technology (OT).

4. Analizare a Datelor: Cisco IoT System ofera o infrastructura optimizata pentru implementarea solutiilor de analiza si valorificare a datelor, atat pentru portofoliul Cisco Connected Analytics, cat si pentru alte tipuri se software-uri de analiza.

5. Management si Automatizare: Cisco IoT System ofera securitate imbunatatita, control si suport pentru mai multe functii distincte, astfel incat utilizarea acestuia sa permita gestionarea cu usurinta a unui volum tot mai mare de dispozitive si aplicatii.

6. Application Enablement Platform: Ofera un set de API-uri pentru industrii si orase, parteneri de afaceri si furnizori pentru a proiecta, dezvolta si implementa propriile aplicatii, avand la baza capacitatile oferite de IoT System.

Cisco IoT System permite industriilor precum cele producatoare de petrol si gaze, utilitati, transport, siguranta publica si orase inteligente sa accelereze implementarea solutiilor IoT. Liderii cheie din industrie au adaptat deja aplicatiile pentru a rula pe sistemul Cisco Fog Computing, inclusiv GE (Predix), Itron (Riva), OSISoft (PI), smartFOA in Japonia, Bit Stew, Darva, SK Solutions, Toshiba si multi altii.

Recent, Cisco a achizitionat Covacsis, un furnizor de servicii de analiza in timp real care foloseste sistemul Cisco IOx pentru a oferi informatii importante companiilor din industria producatoare. De asemenea, Cisco ofera consultanta completa si servicii profesionale pentru tehnologia IoT. Expertiza de top a Cisco, impreuna cu cea a partenerilor de tehnologie contribuie la accelerarea trasformarii si asigura alinierea tehnologiei informatiei (IT) cu tehnologia operationala (OT).