Stiri,  Televizoare

Samsung a lansat prima Galerie de Arta SUHD


Vlad Anghel _1

Samsung Romania a lansat prima galerie de arta digitala din Romania, expusa folosind tehnologia de ultima generatie – gama de televizoare Samsung SUHD. In urma campaniei derulate impreuna cu Artmark, creatiile digitale castigatoare vor fi expuse in cadrul galeriei.

Prin acest demers, Samsung isi propune sa aduca arta digitala mai aproape de cei pasionati, demonstrandu-le ca aceasta isi poate gasi locul chiar in locuinta lor. Expozitia a fost realizata in urma unei campanii online in cadrul careia publicul a fost invitat sa selecteze operele a patru artisti din cele 12 propuneri ale ambasadorilor campaniei Janina Nectara, Maurice Munteanu, Cristina Bazavan si Sanziana Pop si de curatorii Galeriei Artmark.

„Prin acest proiect, ne-am dorit sa apropiem publicul mai mult de arta digitala, o forma de arta care, credem noi, merita sa fie popularizata si sustinuta. Tehnologia inovatoare adusa de gama premium de televizoare Samsung SUHD face ca acestea sa fie suportul perfect pentru expunerea operelor de arta, in forma lor cea mai apropiata de viziunea artistilor”, a declarat Ana Maria Pasculescu, Head of Consumer Electronics PMs la Samsung Electronics Romania.

Cei patru artisti ale caror opere sunt expuse in cadrul Galeriei Digitale de Arta SUHD sunt Elena Greta Apostol, Razvan Dumitru, Vlad Anghel si Serebe.

Referitor la operele sale digitale, Razvan Dumitru a declarat: „Fiecare lucrare vine insotita de un scurt text care pare un fragment rupt dintr-o poveste. Rolul lui este acela de a declansa imaginatia privitorului, incurajandu-l sa interpreteze si sa continue singur povestea imaginii. Incerc sa rup astfel granita fizica dintre privitor si imagine, iar tehnologia mi-a fost prietena in aceasta misiune.”
Arta digitala poate fi exprimata in cel mai mic detaliu prin intermediul televizoarelor Samsung SUHD, definite atat printr-un design minimalist, cat si printr-o tehnologie avansata care asigura un contrast puternic, o luminozitate sporita, culori si detalii mai intense. Filtrul de nano cristale permite redarea unui game de culori cu 20% mai mare, panelul de 10 biti avand capacitatea de a reproduce de 64 de ori mai multe nuante de culori. Cu ajutorul sursei de iluminare DIRECT LED si a algoritmului Peak Illuminator Pro se obtine o luminozitate de 2,5 ori mai mare decat a televizorelor obisnuite.

Janina Nectara, Maurice Munteanu, Cristina Bazavan si Sanziana Pop, impreuna cu doi specialisti Artmark, Ioana Ciocan si Mihai Zgondoiu, au fost provocati sa descopere artisti digitali talentati din Romania. In cadrul seminarului interactiv sustinut de specialistii Artmark, cei patru ambasadori au avut ocazia sa invete care sunt lucrurile care definesc si valorifica o creatie digitala. Astfel, ei au avut parte de o introducere in lumea artei, iar misiunea lor a fost de a descoperi 12 artisti digitali care sa isi doreasca sa isi expuna creatiile proprii pe gama de top Samsung.

Janina Nectara, ambasador al proiectului, a declarat: „Petrecand foarte mult timp printre designerii internationali, am observat ca in exprimarea propriului crez artistic, multi dintre acestia au iesit din aria de confort, indreptandu-se deja catre zona virtuala. Isi prezinta colectiile in format digital, organizeaza defilari de moda inedite, pe ecrane supradimensionate sau ilustreaza prin holograme piese istorice ale brandului, in muzee conceptuale. De aceea, am fost extrem de onorata sa fiu ambasador al acestei campanii, sa fiu unul dintre curatorii primei galerii SUHD de arta digitala din Romania.”

Patru dintre artistii selectati in urma acestui proces au devenit pionieri, avand ocazia de a-si expune lucrarile in cadrul Galeriei de arta SUHD. Acestia au fost selectati de specialistii Artmark impreuna cu publicul, prin votare pe site-ul campaniei, www.galeriasuhd.ro. Galeria de arta SUHD reuneste pe 1 iulie, in cadrul vernisajului, la Galeriile Artmark din Bucuresti, pasionatii de tehnologie, dar si iubitorii de frumos.

Samsung SUHD