Tp-link
Telefoane Mobile

TP-LINK Touch P5 si Archer MR200 lansate la MWC 2015

Tp-link

Tehnologia avanseaza an de an si iata ca avem prezentata in cadrul targului MWC 2015 din Barcelona o functie noua pentru un router pentru prima data, control tactil al acestuia. TP-Link lanseaza Touch P5, primul router cu tehnologie touch screen si Archer MR200, primul router cu suport 4G pentru acasa si birou. Touch P5 combina tehnologiile Touch screen si Extreme Wi-Fi pe cand Archer MR200 asigura o conexiune permanenta la Internet, oricand si oriunde.

Tp-link
TP-Link Touch P5

Touch P5 este primul router echipat cu ecran tactil de 4.3″, care usureaza procesul de configurare si folosirea dispozitivului. Touch P5 se poate lauda pe langa ecranul tactil si cu o serie de specificatii tehnice impresionante. Viteze de pana la 1300 Mbps in bande de 5 Ghz, 600 Mbps in banda de 2,4 Ghz, porturi USB 2.0 si 3.0, respectiv trei antene dual band pentru o acoperire extinsa. Ecranul tactil capacitativ de 4.3″ reprezinta o inovatie a felului in care utilizatorii interactioneaza cu echipamentele de retelistica, permitand un control mai intuitiv al router-ului si oferind informatii in timp real despre starea retelei. Inginerii TP-LINK au optat sa foloseasca sticla securizata pentru a asigura rezistenta si durabilitatea produsului. In premiera in categoria routerelor cu ecran tactil, ecranul TP-LINK Touch P5 se bazeaza pe un chipset STMicroelectronics, independent de procesorul principal. Rezultatul este o interfata care raspunde rapid la comenzi, fara sa fie afectate vitezele de transfer sau restul functiilor. Interfata a fost conceputa ca sa usureze adaptarea utilizatorilor, oferind acces la functii precum configurarea retelei wireless, configurarea serverelor de printare si de partajare a fisierelor, setarea serverelor media sau WPS Matching. Touch P5 ofera viteze de transfer combinate de pana la 1900 Mbps, bazandu-se pe avansatul procesor Broadcom de 1GHz. Raza de acoperire generoasa este asigurata de cele trei antene Dual band omnidirectionale. Routerul este echipat de asemenea cu cele mai rapide porturi Gigabit WAN si LAN.

Caracteristici cheie Touch P5
● Ecran tactil capacitativ color de 4,3 inci cu sticla securizata
● Interfata deosebit de prietenoasa
● Procesor independent pentru ecranul tactil
● Mai multe moduri de functionare inclusiv: router wireless, access point sau repeater
● Design ce permite montarea usoara pe pereti
● Dual Band, cu viteze de pana la 600Mbps in banda de 2.4GHz si de pana la 1300Mbps in cea de 5GHz
● Tehnologie Beamforming
● 1 port USB 3.0 Port si 1 port USB 2.0
● Media server incorporat
● Suport pentru print server
● Suport Guest Network
● Criptare wireless WPS
● Functie de control al latimii de banda si de control parental
● Trei antene dual band

Tp-link
TP-Link Archer MR200

Router-ul dual band Archer MR200 ofera o acoperire wireless stabila si viteze de pana la 300Mbps in banda de 2.4GHz si de pana la 433Mbps in banda de 5GHz. Noutatea adusa de acest produs consta in suportul pentru conexiunile 4G FDD si TDD LTE, existand astfel posibilitatea partajarii unei conexiuni Mobile Broadband WAN. Routerul Archer MR200 exploateaza la maximum posibilitatile oferite de 4G, asigurand o conexiune Mobile Broadband oricand si oriunde. Combinarea suportului 4G cu cele 4 porturi LAN integrate si cu port-ul WAN destinat conexiunilor de tip ADSL sau prin cablu, a rezultat intr-un router care ofera pe langa viteze crescute, stabilitate imbunatatita si o flexibilitate caracterisitica retelelor mobile. Archer MR200 suporta atat tehnologia 4G LTE Mobile Broadband, cat si traditionalele conexiuni de tip Broadband DSL/prin cablu, fapt ce permite conectarea la Internet si in zonele cu acoperire 4G Mobile Broadband, dar fara legatura directa prin DSL sau cablu. Noul router dispune astfel de o conexiune de rezerva, asigurand conexiunea permanenta la Internet. Conexiunea prin 4G LTE, oferita de Archer MR200, suporta viteze de descarcare de pana la 150Mbps (valoare influentata de viteza retelei 4G folosite). Avantajele acestei tehnologii devin evidente daca comparam viteza de pana la 150 Mbps cu vitezele de 24Mbps si 100Mbps, asigurate de banda standard ADSL, respectiv VDSL. Cu toate ca viteza in sine depinde de anumiti factori, cum ar fi mediul inconjurator, distanta de la statia de baza, numarul de utilizatori conectati concomitent, noul router permite desfasurarea simultana a mai multor activitati precum gamingul online, ascultarea de muzica sau streamingul video, fara sa existe incetiniri sau blocaje.
Punerea in functiune a noului Archer MR 200 presupune parcurgerea a trei pasi simpli: conectarea la priza, conectarea la Internet si instalarea cardului SIM 4G.

Caracteristici cheie Archer MR200
• Suport 4G/3G/2G
LTE: Cat4
FDD-LTE: ​
​800MHz(Band20)/900MHz(Band8)/1800MHz(Band3)/2100MHz(Band1)/2600M​Hz(Band7)
TDD-LTE: 2300MHz(Band40)、2600MHz(Band38)
​DC-HSPA+/HSPA/UMTS : 900/2100MHz
EDGE/GPRS/GSM : 850/900/1800/1900MHz
• 4G LTE, viteze de download de pana la 150Mbps si de upload de pana la 50Mbps (FDD-LTE)
• Suport IEEE 802.11ac
• Dual Band simultan, viteza maxima de pana la 300Mbps/433Mbps pe benzile de 2.4GHz/5GHz
• Ethernet WAN (EWAN) pentru modem-uri Broadband prin DSL, Cablu sau Fibra
• Functie Guest Network
• Control Parental
• Control al latimii de banda in functie de IP
• Protectie impotriva supratensiunii de pana la 6000V
• Buton de Pornire/Oprire a functiei Wi-Fi
• Criptare Easy One-Touch WPA pentru WPS
• Asistenta la instalare cu suport Multi-Language
• Suporta pana la 10 canale IPSec VPN simultan
• Protectie SPI si NAT integrata
• Programare Wireless