Laptopuri,  Tablete

Dell lanseaza un laptop si o tableta pentru scoala

image

Dell a anuntat o versiune noua a laptop-ului Chromebook 11 si a tabletei Venue 10. Dell intentioneaza sa lanseze ambele device-uri pentru domeniul educational, in scoli/licee/facultati. Chromebook 11 este disponibil deja si la vanzare la un pret de 250$.

Chromebook 11 vine cu un ecran de 11.6″, rezolutie de 1366 x 768, iar scolile au optiunea de a primi modele cu ecran standard sau tactil. La intrior laptopul vine cu un procesor dual-core Intel Bay Trail-M Celeron tactat la o frecventa de 2.16GHz, 16GB spatiu de stocare date si optiunea de alegere intre 2GB sau 4GB RAM. In plus, Dell spune despre Chromebook 11 ca are incorporata o notificare luminoasa ce indica activitatea pe care utilizatorul o are in acel moment pe device. In felul acesta profesorii pot interactiona mai usor cu elevii si realiza grupuri de interes, teste rapide in grup sau alte activitati ce presupun interactionarea tuturor.

Trecand la tableta Dell Venue 10, aceasta vine cu un ecran de 10.1″, ruleaza Android 5.0 si va fi prima tableta certificata de Google pentru invatamant. Lansarea sa este preconizata pentru primavara acestui an la un pret inca necunoscut. Suportand standardul NFC, tableta va ajuta elevii si profesorii sa descarce mai usor aplicatii prin apropierea tabletelor intre ele, astfel se faciliteaza accesul la continutul digital. Dell a mai precizat ca tableta va putea fi folosita de elevi in 5 pozitii diferite in functie de preferinte si va incorpora si o tastatura la nevoie. Accesoriile nu se opresc aici si exista posibilitatea adaugarii unui stylus activ ce inlocuieste creionul si hartia pe tableta.

Mai multe detalii tehnice despre tableta nu se cunosc, dar cu siguranta un procesor Intel Atom quad-core va fi incorporat in aceasta.