Accesorii Telefoane Mobile

Qualcomm va lansa Toq un super smartwach

qualcomm toq

In ultima perioada mari producatori de telefoane inteligente s-au implicat si in productia ceasurilor inteligente.

Dupa companii ca Sony si Samsung, o alta companie gigant, Qualcomm celebrul producator de cipuri pentru industria telecom va patrunde pe piata cu un astfel de smartwach denumit Toq. Insa in comparatie cu modelele deja lansate Galaxy Gear sau SmartWatch 2, Toq va avea o disponibilitate redusa, fiind mai degraba un produs menit sa promoveze tehnologii precum Mirasol sau WiPower.

Ceasul va fi compatibil cu toate telefoanele care ruleaza Android 4.0.3 sau o versiune mai noua, oferindu-ne integrare cu mesageria text, preluarea sau respingerea apelurilor telefonice si afisarea anumitor notificari ale sistemului de operare.

La fel ca celelalte modele, Toq va putea rula si aplicatii dedicate, compania anuntand pentru inceput aplicatiile Accuweather si Etrade. Principala particularitate a lui Toq este utilizarea unui ecran Mirasol cu o diagonala de 1.55 inch care foloseste aceiasi pixeli RGB, insa in locul unei diode luminiscente, acestia folosesc un ansamblu compus din doua pelicule transparente care sunt separate de un strat subtire de aer si care functioneaza ca o oglinda.

Principiul este simplu, atunci cand subpixelii sunt deschisi, adica exista aer intre straturi, acestia vor reflecta lungimea de unda pentru care au fost proiectati. Practic prin aplicarea unui curent electric, acest ansamblu se inchide, iar subpixelul devine opac.

Deci cu toti putem spune ca avantajul acestei tehnologii este consumul extrem de redus de curent, de circa sase ori mai mic zic ei decat cel al panourilor actuale OLED sau TFT. Totodata, panoul nu va necesita improspatare in nici una din cele doua stari, la fel ca alternativa E-Ink, acesta avand nevoie de curent electric doar pentru pozitia inchis.

Linistit, Qualcomm poate afirma ca Toq va avea o autonomie de mai multe zile si va fi perfect vizibil in lumina soarelui. O alta particularitate este aceea ca Qualcomm Toq va oferi suport si pentru incarcarea wireless WiPower, iar modulul Bluetooth intern va avea si un profil A2DP dispunand si de o pereche optionala de casti stereo.

Asa cum am spus mai sus, exista un aspect care ne intristeaza si anume ca Toq nu va fi un produs de serie, ci doar o demonstratie tehnologica, fiind produs doar in 100.000 de exemplare si va fi disponibil din 2 Decembrie doar in Statelor Unite la pretul de 350 de dolari.