Motorola Ara
Telefoane Mobile

Motorola ARA va ajunge pe piata cu ajutorul 3D Systems

Motorola Ara

Motorola a anuntat ca proiectul Motorola ARA se apropie de final, iar telefonul modular va fi gata in cel mai scurt timp, productia acestuia incepand printr-un parteneriat cu 3D Systems.

Motorola ARA e un concept mai vechi, imprumutat de la Phoneblock, dar un proiect la care se lucreaza de mai bine de un an. Motorola ARA are la baza ideea unei platforme hardware open source care sa tina laolalta toate componentele si care sa permita utilizatorului sa le modifice ori de cate ori crede ca este necesar.

Motorola Ara

Astfel, la Motorola ARA poti sa inlocuiesti o baterie cu una mai puternica, sa adaugi module de memorie, sa completezi procesoarele sau sa adaugi lentile mai performante camerei foto.

Prin intermediul imprimantei 3D se vor putea imprima o serie de componente pentru smartphone-ul modular Motorola – dar nu procesoare, ecrane sau memorii. “Imprimanta 3D promoveza un nivel de durabilitate, functionalitate si personalizare in masa care va transforma in realitate la nivel local toate aceste ambitii si dorinte exprimate la nivel global”, spune Avi Reichental, Presedintele de la 3D Systems.