NX2000
Foto si Video

Samsung extinde seria NX cu Samsung SMART Camera NX2000

NX2000

Samsung a anuntat astazi un nou produs al seriei NX, odata cu lansarea NX2000. Un aparat foto elegant, subtire si compact (CSC), NX2000 combina rezultatele deosebite si profesionale cu tehnologia revolutionara a aparatului Samsung SMART Camera. Se poate fotografia si filma cu usurinta, iar continutul poate fi imediat partajat cu prietenii si familia, la o claritate uimitoare.

Sun Hong Lim, Senior Vice President si sef al departamentului Sales & Marketing, Digital Imaging Business, Samsung Electronics: „Cererea consumatorilor pentru fotografii de calitate si dorinta tot mai mare de distribuire instantanee au devenit o prioritate pentru gama NX. Tinand cont de aceste aspecte, NX2000 este un produs elegant, care satisface nevoile fotografilor de astazi, activi pe retelele sociale. Ideal pentru fotografii care vor sa surprinda lumea din jur, NX2000 permite utilizatorilor sa se exprime si sa partajeze cu usurinta povestile lor cu oamenii care conteaza.”

Senzorul de 20,3MP ASP-C CMOS al aparatului NX2000, fabricat in intregime de Samsung, permite realizarea unor imagini extrem de clare si detaliate. Chiar si in conditii de lumina slaba, imaginile obtinute sunt in culori vii. Capacitatile NX2000 sunt stimulate de motorul DRIMe IV, care functioneaza pentru a reduce zgomotul, a imbunatati viteza si pentru a permite o reproducere superioara a culorilor.

Cu o fotografiere rapida de 8 cadre pe secunda, NX2000 poate tine pasul cu ritmul alert al vietii, astfel incat niciun moment nu este pierdut. Daca subiectul se afla in miscare sau fotograful este pe fuga, a doua viteza a obturatorului de 1/4000 faciliteaza o captare clara a imaginilor, in timp ce gama larga ISO (de la 100 la 25600) ofera imagini care sunt echilibrate, indiferent de conditiile de lumina. NX2000 lucreaza mai repede pentru a capta fiecare detaliu, astfel incat pasionatii de fotografie sa poata retrai povestile in timp real.

NX2000 este usor de utilizat, iar ecranul WVGA Full Touch de 3.7-inci ofera posibilitatea de a naviga intuitiv printre functiile aparatului. Subtire si modern, ecranul luminos este simplu si rapid de utilizat, ceea ce permite controlarea tuturor aspectelor legate de aparatul de fotografiat. Modul SMART ofera mai multe optiuni pentru captarea imaginii perfecte, oferind 14 moduri diferite de cadre, o selectie de setari care reflecta mediul si nevoile de fotografiere. Utilizatorii pot face fotografii subiectilor in miscare, cum ar fi un copil care alearga, cu ajutorul optiunii Action Freeze. Iar cu optiunea Best Face se pot realiza cinci fotografii consecutive si se va selecta cea mai buna expresie faciala a fiecarei persoane din imagine.

Cu o gama de 12 obiective interschimbabile, fotografii aspiranti isi imbunatatesc controlul asupra imaginilor realizate cu NX2000. De la obiective ultra-compacte si zoom versatil pana la un obiectiv premium de portret sau macro, gama extinsa de obiective panoramice imbunatateste experienta fotografica. Sistemul inovator i-Function al Samsung le permite utilizatorilor sa fie creativi, prin controlul diferitelor setari cu ajutorul obiectivului, cum ar fi diafragma sau viteza de declansare, astfel incat imaginile de calitate profesionala sunt la indemana oricarui pasionat de fotografie.

Dand viata imaginilor, capabilitatile de inregistrare 3D Still and Movie Recording ale dispozitivului NX2000 (cu obiectivul 2D/3D de 45mm, vandut separat), aduc un plus de realism pentru fotografii si clipuri video, de care utilizatorii se pot bucura pe televizoarele compatibile 3D. Caracteristica de inregistrare video Full HD pastreaza acelasi nivel de detaliu, culoare si calitate ale filmelor, fotografiilor, astfel incat utilizatorii pot vedea povestea lor asa cum s-a intamplat.

Posibilitatea imbunatatita de conectivitate Wi-Fi sta la baza dispozitivului NX2000, activat de tehnologia SMART CAMERA 2.0 de la Samsung, care ofera o serie de functii care vor face usor de distribuit si stocat imaginile, direct de pe camera foto. Aplicatia Samsung SMART CAMERA, disponibila atat pe Android, cat si pe platformele iOS, ofera o modalitate simplificata de a conecta dispozitive inteligente, asigurandu-se ca amintirile pretioase ale fiecarui utilizator sunt stocate fara prea mult efort. Distribuirea automata trimite fotografiile asa cum sunt captate, direct de la NX2000 la un smartphone sau tableta, printr-o conexiune Wi-Fi directa la internet. Amintirile speciale pot fi impartasite instantaneu atunci cand utilizatorii nu sunt conectati la un punct de acces, iar imaginile sunt, de asemenea, stocate instantaneu pentru cei care sunt in mod constant in miscare si nu au timp sa isi faca griji cu privire la depozitarea acestora.

Tehnologia integrata Near Field Communication (NFC) conecteaza perfect NX2000 cu multe smartphone-uri NFC Android si tablete. Utilizatorii ating pur si simplu camera cu dispozitivul inteligent si NFC deschide imediat aplicatia Samsung SMART App a aparatului de fotografiat si conecteaza dispozitivul automat printr-o conexiune Wi-Fi directa la internet. In plus, utilizatorii pot sincroniza site-ul lor preferat de socializare, cum ar fi Facebook, prin tasta rapida Direct Link, cu o simpla atingere a unui buton.

Pentru a-si implini angajamentul de a capta imagini de calitate profesionala, NX2000 include, de asemenea, Adobe ® Photoshop ® Lightroom ® 4, sustinand ofertele catre fotografii avansati. Cu o serie de instrumente, Adobe Photoshop Lightroom este o aplicatie esentiala fluxului de lucru, permitand fotografilor pasionati si profesionisti sa isi sporeasca, organizeze si distribuie fotografiile.

Dispozitivul NX2000 va fi disponibil in culorile alb, negru si roz.