Stiri,  Telefoane Mobile

Nokia lucreaza la un smartphone ce ar putea concura cu Samsung Galaxy Note

nokia

Conform unei surse citate de Financial Times, Nokia lucreaza la un nou smartphone de dimensiuni mari ce ar putea concura cu faimosul Samsung Galaxy Note.

Nokia doreste sa se lanseze si pe piata terminalelor cu diagonale mari deoarece acest trend este in crestere si vanzarile au un real success.

Noul Nokia Lumnia nu va aduce doar diagonala de 5 inch sau putin mai mare, ci si unele specificatii mai bune precum un processor quad core de la Qualcomm, posibil Snapdragon 800 si faimoasa camera de pe Nokia 808 PureView cu senzor de 41MP. In general cei de la Nokia au preferat sa se limiteze la o diagonala mult mai mica, de 4, 5 inch, lasand diagonalele mai mari altor brand-uri.

In prezent Windows Phone 8 accepta doar rezolutii WVGA, WXGA, si 720p iar cei de la Microsoft doresc sa schimbe acest lucru si sa actualizeze sistemul pentru a suporta 1080p. Actualizarea, cunoscuta sub numele de General Distribution Release(GDR3) pentru Windows 8 va fi utila pentru smartphone-uri cu diagonala de 5 inch sau mai mare, cu rezolutie 1080p.

Nokia doreste sa lanseze noul model Nokia Lumnia anul acesta in luna iulie. Nokia lucreaza intens la acest nou model pentru a putea fi lansat cat mai curand deoarece anul trecut a avut pierderi destul de mari si are nevoie de o intrare destul de fastuoasa pe piata terminalelor cu diagonale mari.

Cu siguranta, acest Nokia Lumnia va avea o baterie destul de mare pentru a putea concura cu cei de la Samsung sau Apple. Sa speram ca acest model de smartphone i-ar putea aduce companiei o parte din succesul de care se bucura acum cativa ani.