Gadgeturi,  Stiri

Polytron a dezvaluit un smartphone transparent

polytron-transparent-smartphone

Display-ul transparent nu mai este o noutate anul acesta la CES 2013 compania chinezeasca Hisense a prezentat televizorul cu display transparent. Aceasta tehnologie ne duce cu gandul la filme cum sunt: Iron Man 2, Avatar si Minority Report.

Recent compania taiwaneza Polytron a dezvoltat un smartphone transparent prin care se vad doar cardul de memorie si bateria. Tot acest ecran touchscreen transparent este facut din “Polyvision Privacy Glass” iar tehnologia care sta la baza este numita “Switchable Glass” care este un ecran OLED ce foloseste molecule de cristale lichide pentru a afisa text si imagini. Ecranul foloseste curent electric pentru a alinia aceste moleculei in imagini pe ecran. Rezultatul este un ecran care este complet transparent, dar poate sa afiseze imagini clare in culori vii.

Managerul general Sam Yu a spus ca deja se lucreaza la integrarea unei baterii lithium—ion care sa consume mai putin decat cele doua baterii cu care functioneaza acum. Deocamdata prototipul prezentat nu are instalat nici un sistem de operare.

Sam Yu a mai declarat ca este in negocieri cu cei mai mari producatori de smartphone-uri iar pana la sfaristul anului vom vedea aceasta tehnologie posibil pe mai multe smartphone-uri.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tkhWXspmiYE[/youtube]