Ubuntu smartphone
Gadgeturi,  Video

Primul smartphone cu Ubuntu Linux de la Canonical

Ubuntu smartphone

Ce zici de un smartphone care functioneaza pe sistemul de operare Linux? Canonical, dezvoltatorul sistemului de operare Ubuntu Linux, lucreaza de ceva timp la primul lor smartphone.

Este posibil ca smartphone-ul sa fie lansat fara a avea disponibil un magazin de aplicatii prin care utilizatorii isi pot extinde functionalitatea telefonului. O astfel de decizie cred ca a fost luata strict din ratiuni practice, dezvoltatorii platformei preferand sa se concentreze pe perfectionarea sistemului de operare si finalizarea unui pachet de aplicatii de baza, urmand sa fie livrat cu telefonul sub forma pre-instalata.

Ubuntu vizeaza cele doua segemente ale telefoanelor mobile Superphone high-end precum si smartphone-urile entry-level. Cea mai cunoscuta platforma de PC-ul cu sursa deschisa – Linux -, care ofera acoperire globala anunta versiunea pentru mobil – Ubuntu – o veste buna pentru operatorii de retele de telefonie, producatorii de telefoane si vanzatorii de siliciu. Sistemul Ubuntu Linux aduce telefonului o interfata elaborata si unica, tocmai pentru ca ofera toate abilitatile unui intreg PC cand este conectat la periferice. Pe langa adoptarea sistemului Ubuntu pe telefoane cei de la Canonical vor dezvolta editii pentru tablete si pentru televizoare Smart TV.

Pe scurt, Ubuntu Linux ofera:

• Interfata rapida si accesibila pentru smartphone-urile entry level
• Experienta unica de folosire a unui PC de pe superphones cand este conectat la un monitor, tastatura si mouse
• Ubuntu ridica stacheta pentru designul mobil UI, pentru aplicatii mai multe si mai captivante
• Un singur sistem de operare pentru telefon, PC si TV

Va fi interesant de vazut ce producatori de hardware vor adopta acest nou sistem de operare Ubuntu si ce rezultate va avea pe o piata domniata deja de sistemele de operare iOS si Android…

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8rgqQc6ZQt8[/youtube]