Televizoare

LG Electronics a prezentat la CES 2013 televizorul Laser TV de 100 de inch

Televizorul LG Laser are un ecran avansat si o unitate externa de proiectie Ultra Short Throw (UST) cu capacitatea de redare a imaginilor la distante foarte scurte.

Sistemul ofera o rezolutie Full HD  si un contrast incredibil datorita sistemului avansat LG cu iluminare laser. Imaginile redate la un contrast foarte mare pe ecranul de 100 de inch ofera o experienta apropiata de cea din sala de cinema. Aceasta experienta este posibila datorita unitatii de proiectie UST, televizorul permitand clientilor sa plaseze lentilele la o distanta de aproximativ 56 cm fata de ecran. LG Laser Tv are o rezolutie Full HD cu 1080p si o rata de contrast dinamic de 10,000,000:1, ceea ce-i permite redarea imaginilor in culori vii, atat in spatii intunecate, cat si in cele luminoase.

Televizorul incorporeaza boxe de 10W in unitatea de proiectie pentru a oferi un sunet surround virtual cu o experienta cinematografica autentica. Laser Tv include platforma LG Smart Tv, cu toate functiile incorporate in modelele premium, precum Smart World, LG Cloud, Magic Remote si suport pentru tehnologia WiDi Intel. Totodata sistemul include si un tuner Tv digital, care permite utilizatorilor accesul rapid la platformele de retele sociale precum Facebook si serviciile VoD precum Netflix din zona LG cu continut premium. In plus, continutul personal poate fi usor administrat, precum fotografiile, filmele si muzica prin LG Cloud.

Platforma LG Smart Tv mai permite personalizarea paginii principale si functiile smart de conectivitate care permit accesul la continut de pe smartphone-uri, laptop-uri, dispozitive de stocare sau direct de pe internet. Prin WiDi si Wi-Fi incorporate, continutul de pe dispozitivele externe compatibile pot fi transferate in televizor. Navigarea prin meniu si accesarea dispozitivelor externe este simpla si usoara datorita telecomenzii Magic Remote care utilizeaza patru moduri de control – voce, gest, pointer si rotita. Televizorul are specificatiile de design proprii LG, Dynamic Arc, care confera o suprafata curbata cu o inaltime de numai 5.7 inch.

Detalii legate de disponibilitatea si pretul televizorului LG Laser TV nu au fost oferite.