Televizoare

Samsung a prezentat la CES 2013 primul televizor cu procesor quad-core

Din ce in ce mai multi producatori incep sa faca tablete, telefoane si chiar televizoare cu procesoare quad-core pentru a avea un produs care sa raspunda cat mai fluid la comenzi.

Primul producator care a introdus in televizoare un procesor quad core este Samsung. Astfel a aparut noua serie de televizoare Samsung F8000 prezentata la CES 2013 care va inlocui actuala serie ES8000. Samsung F8000 dispune de procesor quad core de 1.35Ghz bazat pe arhitectura ARM Cortex-A15. Odata cu integrarea noului flagship quad core televizoarele din seria F8000 vor fi de 3,6 ori mai rapide decat seria ES8000 care foloseste procesoare dual core. Procesorul quad core gestioneaza o multitudine de sarcini cum ar fi procesarea de continut video fisiere in format HEVC sau imbunatatirea imaginilor prin “Micro Dimming Ultimate”, care optimizeaza lumina de fundal cu LED-uri pentru a obtine cel mai bun contrast.

De asemenea, controlul vocal a fost imbunatatit cu comenzi vocale naturale, camera este acum de 2MP pentru o mai buna recunoastere a gesturilor cu suport pentru doua maini, pinch pentru zoom si  multe altele. Noua seria de televizoare Samsung F8000 vine cu un nou Samsung Smart Hub care a fost reproiectat, iar utilizatorul are disponibile cinci sectiuni diferite ce-l ajuta sa gestioneze si sa navigheze prin diferite tipuri de continut care, pentru prima data, pot fi vizualizate sub forma unor mici icon-uri. La un an de la aparitia procesoarelor quad core pe tablete si telefoane, Samsung face primul pas si le integreaza in noua generatie de televizoare smart.

Tot la CES 2013, Samsung  a prezentat Samsung S9 un televizor  de 85 inch cu rezolutie UHD 4K care va fi noul standard pentru televizoare. In final ne intrebam daca o sa dureze tot un an pana cand o sa vedem noul standard 4k de pe televizoare disponibil si pe smartphoneuri sau tablete.