huawei
Noutati

Declaratie Huawei – raportul Comisiei Americane HPSCI

huawei

Statele Unite ale Americii sunt o tara unde legile sunt respectate, unde toate acuzatiile ar trebui sa se bazeze pe dovezi solide si pe fapte. Raportul dezvoltat de House Permanent Select Committee on Intelligence (Comisia), a carui realizare a durat 11 luni, nu a reusit sa prezinte informatii clare sau dovezi care sa sustina legitimitatea acuzatiilor aduse de catre Comisie.

Ne-am dorit ca investigatia in ceea ce priveste activitatea companiei noastre si a securitatii cibernetice la nivel global sa fie obiectiva si bazata pe fapte. In ultimele 11 luni, Huawei a cooperat cu Comisia intr-o maniera deschisa, transparenta si in buna credinta : top management-ul companiei a avut multiple intalniri 1:1 cu membrii Comisiei in Washington D.C., Hong Kong si Shenzhen ; am oferit acces in zona de R&D, centrul de training si centrul de productie pentru membrii Comisiei si o serie larga de documente, inclusiv lista cu membrii Board of Directors si Supervisory Board din ultimii 10 ani si cifrele de vanzare anuale de la fondarea companiei in 1987; de asemenea, am pus la dispozitie lista cu actionarii companiei, actiunile pe care acestia le detin, cat si informatii despre resursele si operatiunile noastre financiare. Am adoptat o pozitie transparenta in ceea ce priveste aceste informatii, pentru a asigura rezultate impartiale, bazate pe fapte, si am sperat ca o analiza obiectiva a Comisiei asupra activitatii noastre de business si a securitatii cibernetice la nivel global va clarifica prezenta impresie gresita in ceea ce ne priveste.

Totusi, in ciuda eforturilor noastre, Comisia pare sa se fi comis pentru un rezultat predefinit. Membrii directori ai Comisiei au declarat in timpul audientei ca investigatia Comisiei ‘‘nu este o actiune politica sau un protectionism comercial in spatele caruia se ascund interese de securitate nationala’’. Din pacate, raportul Comisiei nu numai ca a ignorat datele oferite de compania noastra privind istoricul securitatii retelei noastre in Statele Unite al Americii si la nivel global dar, in acelasi timp, nu a acordat atentie informatiilor pe care le-am oferit. Chiar inainte de inceperea investigatiei, Presedintele Comisiei a declarat mass-media ca ‘’ Recomand comunitatii de afaceri americane sa fie prudenta in folosirea tehnologiei Huawei pana cand vom putea determina modul acesteia de operare.‘’

Raportul distribuit de catre Comisie contine multe zvonuri si speculatii care sunt folosite pentru a demonstra acuzatii false. Acest raport nu descrie provocarile cu care se confrunta industria IT&C. Multe companii din domeniul IT&C au astazi structuri dezvoltate pentru cercetare si dezvoltare, software coding si activitati de productie la nivel global; acestea impart acelasi lant de aprovizionare si provocarile la nivel de securitate ale retelei depasesc o companie sau granitele unei tari. Raportul Comisiei ignora acest fapt. Credem ca scopul acestui raport este acela de a impiedica competitia si de a obstructiona intrarea pe piata americana a companiilor IT&C chinezesti.

Huawei este o companie globala prezenta in top Fortune 500 care apartine angajatilor sai. In ultimii 25 de ani, am atins un record important. Clientii si partenerii nostri stiu ca acest raport nu poate schimba faptul ca securitatea si integritatea solutiilor Huawei sunt recunoscute de catre industrie. In acest moment, integritatea operatiunilor Huawei, calitatea si securitatea produselor noastre sunt recunoscute la nivel global in peste 140 de tari. Acestea sunt folosite de peste 500 de operatori iar solutiile noastre deservesc peste 3 miliarde de consumatori la nivel global. Acesti clienti cunosc si au incredere in Huawei, in angajamentul nostru catre aceste companii si catre clientii lor. Huawei a introdus practici de management recunoscute in Occident pentru a construi sisteme de management operational standardizate si orientate spre proces, cum ar fi: dezvoltare de produs, management al lantului de aprovizionare, management financiar, resurse umane si control de calitate. Rapoartele financiare anuale al Huawei sunt auditate de catre KPMG.

Statele Unite ale Americii au devenit cea mai mare putere economica la nivel global intr-un timp foarte scurt datorita, in mare parte, unei politici deschise implementate in ultimii 200 de ani. Credem ca Statele Unite ale Americii vor continua in acelasi spirit. Compania Huawei nu este diferita fata de oricare start-up din Silicon Valley iar cresterea si dezvoltarea noastra se bazeaza intr-o proportie importanta pe spiritul antreprenorial, pe angajamentul si efortul depus de catre angajatii nostri, cat si pe angajamentul catre inovatie. In viitor, vom continua sa facem tot ce putem pentru a oferi clientilor nostri servicii de comunicatie sigure, la indemna si acces egal la informatii.

Huawei se angajeaza sa continue investitiile pe termen lung pe piata americana, sa ofere produse si servicii inovative clientilor si consumatorilor americani si sa fie un investitor responsabil, platitor de taxe si un cetatean responsabil in cadrul comunitatii din care face parte.

Huawei este un partener al industriei high-tech din Statele Unite ale Americii. De la lansarea in 2001 pe piata din America de Nord, Huawei a achizitionat tehnologii si servicii in valoare de peste 30 de miliarde de dolari americani de la 280 de producatori americani. Aceste achizitii locale sustin crearea de locuri de munca in industria high-tech din Statele Unite ale Americii si contribuie la dezvoltarea comunitatilor locale. Orice interventie sau obstacol in ceea ce priveste libera competitie pe piata poate afecta intregul lant al acestei industrii.

Am subliniat ca Huawei se angajeaza in a coopera in mod transparent cu orice/toate institutiile/agentiile guvernamentale care doresc sa afle mai multe, in mod transparent si impartial, despre produsele si serviciile care ne-au adus succes la nivel international.

Noi, precum multe alte companii din industria noastra, am beneficiat de o piata libera si corecta, cat si de un proces de globalizare important. Vom continua sa sustinem, in Statele Unite ale Americii si la nivel international, piete libere, cooperarea pentru inovatie si oportunitati egale pentru toate companiile