Thunderbolt
Stiri,  Video

Ce trebuie sa stii despre tehnologia Thunderbolt

Thunderbolt

Thunderbolt a fost dezvoltat de Intel in colaborare cu Apple. Primii care au lansate monitoare cu tehnologia Thunderbolt au fost cei de la Apple. Thunderbolt se bazeaza pe un Mini conector DisplayPort dezvoltat de Apple.

Thunderbolt combina PCI Express si DisplayPort intr-o interfata de date dezvoltata pe cabluri mai lungi si mai putin costisitoare.
Tehnologia Thunderbolt iti permite transferul de date cu o viteza fara precedent pe doua canale de 10 Gbps de transfer in ambele directii, fiind astfel de 20 de ori mai rapid decat USB 2.0 si de pana la 12 ori mai rapid decat FireWire 800.

Thunderbolt

Cand este conectat la un dispozitiv Thunderbolt transferul de date devine de 10 Gbit / s si cele 4 benzi sunt configurate ca 2 canale. Cand este conectat la un aparat compatibil DisplayPort portul Thunderbolt poate oferi un semnal DisplayPort nativ cu transfer de date pe 4 benzi de iesire, fiecare avand nu mai mult de 5.4 Gbit / s.

Thunderbolt poate fi implementat in placile de baza cu conectivitate PCI express si in placile video cu DisplayPort. Thunderbolt este interoperabil cu dispozitive compatibile cu DisplayPort 1.2.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tt61gl-gFng[/youtube]