Gadgeturi

Xiaomi vine cu MIUI OS si va avea un pret de 300$

 xiaomi phone

Producatorul de placi de baza Foxconn a anuntat lansarea telefonului Xiaomi care va rula MIUI OS,  o interfata personalizata bazata pe Android 2.3.5.  Lansat de curand, smartphone-ul chinez a atras deja interesul pe internet avand specificatii impresionante.

Xiaomi vine cu Qualcomm Snapdragon MSM8260 SoC devenind astfel primul telefon chinezesc care are un procesor dual-core de 1.5GHz. Pe lista specificatilor se gaseste un puternic procesor grafic adreno 220, 1GB RAM si 4GB ROM. Ecranul cu care vine dotat este un LCD Sharp de  4 inch FWVGA cu o rezolutie de  480 x 854 iar pe spate se gaseste o camera de 8MP. Terminalul mai vine cu o baterie de 1930mAh, WiFi, Bluetooth si GPS. In plus, telefonul Xiaomi va fi produs in fabricile Foxconn, care realizeaza si componente pentru Apple.

La lansarea telefonului Xiomi din Beijing au facute primele teste pe un prototip care la prima vedere nu raspunde foarte bine la functiile de touch.

Chinezii deja ne-au obisnuit cu falsuri si plagiate, asa ca nu e de mirare ca si-au creat propriul lor Steve Jobs – Directorul Executiv Foxconn. La sfarsitul evenimentului de lansare, Lei Jun CEO Foxconn a  facut aluzie la telefonul iPhone spunand ca telefonul Xiaomi nu are probleme cu antena, asta pentru ca asocierea cu Steve Jobs sa fie completa, pe langa mimica asemanatoare cu omul care a revolutionat tehnica.

Telefon Xiaomi are un pret incredibil de  310 dolari in lei insemnand sub 1000 de ron. Va fi disponibila si o  versiune de 1.2GHz, care va fi chiar mai ieftina.

xiaomi-m1

Mai jos se gaseste lista de specificatii complete:

Android 2.3.5 cu bootloader deblocat

Ecran Sharp LCD Multitouch de 4 inch cu 480 x 854 pixeli

CPU Qualcomm Dual-core 1.5 GHz

4GB ROM (memorie interna)

1GB RAM

Card microSD de 32 GB

Camera foto de 8 Mpix

Baterie Li-Ion de 1930 mAh

GPS

Wi-Fi si Bluetooth 3.0

Grafica Adreno GPU 266 MHz

Dimensiuni: 125x63x11.9 mm

Greutate: 149 grame

Dual Mode: GSM/WCDMA