Gadgeturi

PlayBook de la BlackBerry

Acum este momentul sa vorbim despre BlackBerry PlayBook de la RIM, o tableta frumoasa de 7-inch care a fost lansata in  SUA si Canada pe 19 aprilie.

Am  folosit PlayBook pentru cateva zile si am gasit o lista lunga de deficiente: nu are e-mail, nici calendar, nici contacte, nici serviciu 3G, iar aplicatiile sunt foarte putine. Si lista poate continua. Sigur ca puteti obtine unele dintre aceste caracteristici, daca ati face pereche cu telefoanele BlackBerry existente, dar haide – chestia este ca aceste lucruri ar trebui sa fie direct integrate(incorporate). Destul … hai sa vedem unele caracteristici! Playbook are un touch screen de 7 inch, cantareste sub un kilogram, are un procesor de 1 GHz dual-core si utilizeaza noul sistem de operare BlackBerry Tablet.

Tableta are doua camere: una frontala – cu camera foto de 3 megapixeli, si o camera de 5 megapixeli pe partea din spate. Face captura video 1080p si are un browser Web complet care accepta clipuri video Flash si un port de iesire HDMI. Se conecteaza la Internet prin Wi-Fi sau cu un dispozitiv care accepta Bluetooth Internet tethering, cum ar fi un telefon BlackBerry. Multe din aceste caracteristici il fac egal cu iPad 2 iar in unele cazuri, il fac un pic mai bun. Diferenta esentiala este în dimensiunea ecranului, care are 7 “,  mai putin de jumatate din suprafata totala de 9.7” a iPad-ului. IPad-ul este mai greu cu 601g (1,33 kg) si desigur mai mare (9.5 “x 7.31”), desi aparent este mai subtire cu 0.34. BlackBerry PlayBook cu Wi-Fi vine in trei modele, oferind 16GB, 32GB sau 64GB de stocare de la 2200 lei, 2700 respectiv 3100 lei. Software-ul pentru tabletele de acum este încă  faza(stadiu) de “pre-final release”.