Locuinta 2.0
Securitate

In locuintele moderne exista mai multe dispozitive decat oameni si animale

Locuinta 2.0

Kaspersky Lab prezinta noua generatie a produselor sale de protectie pentru utilizatorii individuali, Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security.In T2 2017, Romania ocupa locul al saptelea in topul tarilor cu cel mai mare risc pentru utilizatori de a-si infecta dispozitivele in mediul online (cu 22,86% dintre utilizatori atacati)

Aspectul caselor moderne se schimba, aducand o noua era a locuintelor 2.0 care, in medie, adapostesc 2,4 persoane, 0,3 animale de companie si 6,3 dispozitive conectate. Pe fondul noii realitati, in care dispozitivele joaca un rol atat de important intr-o casa, Kaspersky Lab lanseaza versiunea actualizata a Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi protejeze dispozitivele.

In prezent, intr-o casa exista mai multe dispozitive decat oameni si animale de companie, utilizatorii folosindu-le pentru diverse activitati, de la navigarea pe Internet pana la cumparaturi si distribuirea de materiale video cu pisici. Totusi, aceasta conectivitate sporita provoaca ingrijorari legate de securitate, mai ales ca, potrivit Kaspersky Cybersecurity Index, doua cincimi (39%) dintre utilizatori inca isi lasa dispozitivele neprotejate de amenintari cibernetice precum programe malware, fraude financiare, hacking si altele.

Ultimele versiuni ale Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security sunt concepute pentru a proteja locuintele moderne, ajutandu-i pe oameni sa aiba grija de dispozitivele conectate si de fiecare aspect al vietii lor digitale.

Daca locuintele 2.0 nu “dorm”, atunci sunt online

Detinand o medie de 6,3 dispozitive conectate, locuitorii dintr-o casa obisnuita petrec o mare parte dintre orele active online si, cu cat mai multe persoane navigheaza pe Internet, cu atat mai mare este riscul sa devina victimele unui site sau ale unui program malware. Cercetarea anuala Kaspersky Lab arata ca 63% dintre utilizatorii de Internet sunt ingrijorati de e-mail-urile si site-urile de tip phishing. Pentru a raspunde acestei temeri, Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security includ tehnologie anti-phishing, protejandu-i pe utilizatori de spam, e-mail-uri sau site-uri false si de tentative de frauda. In plus, versiunea actualizata URL Adviser ii spune utilizatorului daca un link din motorul de cautare conduce la un site de incredere sau la unul suspect, vulnerabil sau de phishing.

“Acasa” este acolo unde sunt stocate datele importante

Pe langa temerile cauzate de site-urile false, utilizatorii sunt ingrijorati, de asemenea, de pierderea informatiilor stocate pe media de 6,3 dispozitive, fotografiile fiind cele mai importante tipuri de informatie. O cercetare Kaspersky Lab a aratat chiar ca, pentru multe persoane, pierderea fotografiilor digitale este mai neplacuta decat despartirea de partener sau boala unui animal de companie.

Deoarece datele sunt atat de importante pentru utilizatori, peste jumatate (56%) dintre ei sunt ingrijorati de perspectiva de a ajunge victimele unui atac ransomware, mai ales dupa recentul caz WannaCry. Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security includ functii anti-ransomware dezvoltate de companie si actualizate pentru a lupta chiar si impotriva celor mai complicate atacuri ransomware.

De asemenea, protejarea vietii personale este foarte importanta in noul context 2.0. Noua functie App Lock pentru Android ofera un nivel suplimentar de protectie, cu un cod secret pentru utilizatori, astfel incat sa impiedice diferite aplicatii precum serviciile de mesagerie instantanee, retelele de socializare, e-mail sau alte informatii confidentiale sa fie vazute de altii atunci cand acceseaza telefonul utilizatorilor. De asemenea, acestia pot beneficia de serviciul Kaspersky Secure Connection, integrat in Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security, care cripteaza tot traficul utilizatorului atunci cand acceseaza retele nesigure de Wi-Fi sau alte site-uri cu informatii sensibile.

Tranzactiile financiare, in contextul 2.0

Conform studiului nostru anual, 84% dintre respondenti fac tranzactii financiare – de banking sau de shopping – pe dispozitivele lor conectate, dintre care 64% pe dispozitive mobile. Tendinta de a folosi smartphone-uri si tablete cu aplicatii ale bancilor sau cu alte aplicatii de plata este in crestere, acestea luand locul computerelor.

Principala temere a utilizatorilor (64%) privind securitatea banilor lor este riscul de frauda online. In ciuda sentimentului de vulnerabilitate pe care il au atunci cand fac tranzactii online, utilizatorii nu renunta la ele. Isi iau, insa, cateva masuri pentru a diminua riscurile: de exemplu, evita bancile si comerciantii care au trecut recent prin incidente de securitate cibernetica (62%) si renunta la acele plati online care nu par sigure (41%).

In acest context, tehnologia noastra unica Safe Money vine cu mai multe niveluri de securitate, pentru a proteja tranzactiile de online banking si shopping. Safe Money verifica siguranta site-ului si il deschide intr-un mod special, protejat.

”Dispozitivele influenteaza viata noastra si pe cea a membrilor familiei, ne ajuta sa ne conectam, sa comunicam si sa facem tranzactii importante, indiferent unde ne aflam”, spune Bogdan Pismicenco, Channel Manager pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova la Kaspersky Lab. “Prin urmare, nu este de mirare ca in noua era 2.0 sunt mai multe dispozitive decat persoane si animale de companie intr-o locuinta. In acelasi timp, cercetarile noastre arata ca o conectivitate continua provoaca ingrijorari legate de siguranta din mediul online – de la teama unor pierderi financiare, pana la cea referitoare la lucrurile pe care ar putea sa le vada copiii online. Ingrijorarile sunt legitime si in Romania, mai ales in ultima vreme, avand in vedere ca, in T2 2017, tara noastra a intrat in Top 10 tari cu cel mai mare risc pentru utilizatori de a-si infecta dispozitivele in mediul online (pe locul al saptelea, cu 22,86% dintre utilizatori atacati).

Ultimele versiuni ale Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security raspund fiecareia dintre aceste ingrijorari. Ele le ofera utilizatorilor o cale eficienta de a avea grija de lumea digitala a familiei lor intr-un mod simplu.”

Copiii conectati – punctul vulnerabil al locuintei

In afara temerilor referitoare la securitatea datelor si la intimitate, utilizatorii individuali 2.0 sunt ingrijorati in privinta membrilor mai mici ai familiei, care sunt din ce in ce mai prezenti pe Internet. Inginerii de la Kaspersky Lab au inclus ultima versiune a solutiei de control parental in Kaspersky Total Security. Acest lucru le permite parintilor sa specifice timpul limita de accesare pentru diverse dispozitive din locuinta, sa restrictioneze aplicatiile pe care copiii le pot utiliza sau sa previna accesul la paginile cu un limbaj obscen, cu informatii despre droguri sau cu un continut pentru adulti, toate acestea fiind incluse in serviciul Kaspersky Safe Kids.

Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security sunt disponibile pe piata din Romania.