Stiri

Fotografia – pasiune si meserie: Catalin Tutunaru a inceput cu un Zenit si peisaje pe film

Catalin Tutunaru

F64, prin proiectul „Fotografia – pasiune si meserie“, continua seria povestilor despre pasionatii de imagine. Acum este despre Catalin Tutunaru, un tanar caruia, dintre toate stilurile pe care le-a experimentat, cel mai mult ii place fotografia de studio.

Pasiunea sa a inceput inca din copilarie cand fotografia peisaje cu un Zenit pe film. „O data cu aparitia fotografiei digitale, un prieten bun, fotograful Marcel Cristocea, mi-a trezit cu adevarat interesul prin povestile lui. Petreceam mult timp impreuna discutand despre cadrele pe care le surprindea. Avea atunci un Canon 40D, speedlight-uri si imi explica ce tehnici si ce echipamente foloseste“, isi aminteste Catalin.

Cu timpul, a devenit tot mai experimentat si de la primul DSLR, un Canon 1100D, trusa lui s-a diversificat. A urmat un Canon 60D, iar in prezent are un aparat foto 6D de la acelasi brand. Echipamentul sau include acum obiectivul 18-55mm, Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III, Canon 50mm F1.8, Sigma 17-50mm F2.8, Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, dar si un Canon 70-200mm f/4L USM si un Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD. Pentru fotografia in studio acesta foloseste bliturile Dynaphos Expert QS-300, Quantuum Dual Power R+ 600 si speedlight-uri: Canon, Pixel, Yongnuo, triggere radio Yongnuo si Pixel, diverse modificatoare de lumini – softbox, umbrela reflexie/difuzie, stripbox, octobox, snoot si geluri colorate.

Catalin a incercat multe stiluri fotografice: de la peisaj, wildlife, fotografierea animalelor de companie la fotografia comerciala, fashion, sport, portrete, boudoir, nud, macro si cea de eveniment. Dintre toate, cel mai mult se regaseste in cea de studio. Ii place sa faca portrete, boudoir, nud, fotografie de produs sau comerciala.

„As spune ca partea creativa e unul din principalele motive pentru care fotografia a devenit o pasiune imensa pentru mine. Insa nu este doar atat. Este si una dintre putinele metode la indemana care imi permite sa surprind momente, sa prind emotiile in culoare, iar povestilor de viata, trecatoare, sa le ofer mai mult timp. Prin fotografie reusesc sa pastrez amintirile si memoria lucrurilor care ne inconjoara vii“, spune Catalin.

F64 a fost unul din magazinele sale favorite inca de cand l-a descoperit si si-a dorit sa faca parte din echipa inca de atunci. „Era ca un fel de Candyland pentru pasionatii de foto-video, asa ca am urmarit pe site anunturile de angajare si, la incurajarea unui prieten, am aplicat la jobul disponibil la momentul respectiv“, povesteste Catalin despre momentul angajarii. In prezent, este consultant vanzari in zona de Studio si back-up la departamentul de Printing.

Catalin marturiseste ca pentru el privitul fotografiilor este ca atunci cand era copil si cineva ii citea o poveste. Diferenta o face ca in privinta imaginilor povestea este la vedere, iar cheile de lectura depind in totalitate de privitor.

Echipa F64 ofera mediul perfect pentru pasionatii de fotografie. Aici acestia isi pot dezvolta competentele si in egala masura, cunostintele le sunt impartasite de colegi, dar si de clientii care trec pragul magazinului.