Foto si Video

Sony a lansat obiectivul 18-110mm pentru formate Super 35mm/APS-C

SELP18110G

Sony a lansat obiectivul zoom pentru formate Super 35mm/APS-C, cu o plaja focala de la 18mm pana la 110mm la capatul lungimii focale (27mm – 165mm echivalent in format 35mm ) si zoom de 6.1x, dedicat producatorilor de film.Dispozitivul are focalizare interna si o deschidere constanta a diafragmei F4, pentru a crea efecte frumoase de profunzime a campului si a obtine o expunere stabila pe toata distanta zoom-ului standard.

Partenerul ideal pentru camerele cu montura α, de la camera video profesionala PXW-FS7 pana la camerele cu obiective interschimbabile precum seriile α7 si α6300, obiectivul de tip G ofera o calitate a imaginii proiectata pentru utilizatorii profesionisti. Este compus din 18 elemente dispuse in 15 grupuri, inclusiv 6 elemente asferice si 3 elemente ED din sticla (dispersie extrem de scazuta) si dispune de o diafragma circulara cu 7 lamele. Design-ul complex asigura o imagine de inalta rezolutie, fiind foarte potrivit pentru inregistrarile profesionale de filme la calitate 4K.

SELP18110G este al doilea obiectiv dotat cu tehnologia Smooth Motion Optics (SMO), care a fost conceputa pentru a elimina schimbarile nedorite de imagine din timpul operarii si inregistrarii cu acest obiectiv. SMO corecteaza trei probleme particulare care pot avea un impact semnificativ asupra calitatii inregistrarii:
– Focus Breathing, in care schimbarile unghiului campului vizual in timpul focalizarii sunt reduse la minimum datorita unui mecanism intern de focalizare.
– Focus shift, in care schimbarile mici de focalizare care pot aparea in timpul actionarii zoom-ului sunt eliminate prin reglarea precisa a focalizarii.

– Axial shift, in care schimbarile de imagini axiale din timpul zoom-ului sunt reduse la minimum datorita mentinerii unei lungimi constante.

Gradul ridicat de operabilitate si functionarea silentioasa a noului obiectiv il recomanda pentru mediile profesionale de productie de film. Cele trei inele separate ofera control asupra focalizarii, zoom-ului si diafragmei, cu efect optim de rotatie pentru o impresie generala profesionala. Suporta atat zoom servo, cat si manual, iar inelele pentru zoom sunt flexibile pentru a se potrivi preferintelor fiecarui utilizator in parte. Lungimea obiectivului ramane constanta in timpul actionarii, fiind usor de utilizat impreuna cu un parasolar si alte accesorii pentru obiective. In premiera pentru obiectivele α, inelele de focalizare de 0.8mm sunt dispuse pe obiectiv, oferind compatibilitate cu accesoriile standard de focalizare.

Performanta optica si operabilitatea sunt completate de un design rezistent la praf si umezealai, acest obiectiv fiind ideal pentru utilizarea in spatii deschise. Versatilitatea suplimentara este oferita de tehnologia Optical SteadyShot, care asigura stabilizarea imaginii in timpul miscarii operatorului, iar design-ul usor si compact il transforma intr-o solutie cu adevarat mobila. Mai multa flexibilitate este obtinuta atunci cand este utilizat cu teleconvertoarele SEL14TC si SEL20TC cu raze de actiune de 1.4x si 2.0x.

SELP18110G dedicat producatorilor de filme si fotografilor profesionisti va fi disponibil in Europa din decembrie 2016, la pretul de aproximativ 4.000 de euro.