VRVCA
Stiri

HTC anunta formarea Aliantei Virtual Reality Venture Capital

VRVCA

HTC a anuntat in cadrul MWC Shanghai formarea Aliantei Virtual Reality Venture Capital, un consortiu format din principalele 28 de firme de capital de risc din lume care investesc in industria VR.Membrii VRVCA contribuie insumat cu peste 10 miliarde de dolari capital investibil, menit sa sprijine adevarata inovatie si sa accelereze dezvoltarea industriei VR la nivel global.

“Suntem extrem de incantati ca am adus impreuna atat de multi investitori de top ai lumii pentru a forma acest consortiu VR global,” a declarat Mr. Alvin W. Graylin, presedinte VR regional pentru China, din cadrul HTC. “Este pentru prima data cand firme de capital de risc atat de renumite isi unesc fortele la o asemenea scara pentru a stimula viitorul unei noi industrii, in loc sa concureze pentru a gasi cele mai bune tranzactii pentru ele insele. Potentialul de dislocare al realitatii virtuale in lume este greu de ignorat; VRVCA insasi este o forma de inovatie in industria financiara menita sa ia masuri cu privire la acest impact.”

Xi Cao, director general al Sequoia Capital a precizat: “De multa vreme suntem foarte interesati de industria VR. Este o placere sa ne alaturam VRVCA si consideram ca acest lucru ne va oferi un acces unic la ecosistemul VR, unde vom gasi cele mai bune oportunitati de investitii.” Sequoia Capital s-a numarat printre primii investitori in companii precum Apple, Google si Alibaba.

De la inceputurile sale din 1977, Matrix Partners a facut sute de investitii si a jucat un rol activ in dezvoltarea multor afaceri de succes, dintre care peste 50 au devenit IPO-uri. Zhuyan Li de la Matrix Partners a declarat: “In loc sa ne axam pe hardware VR, credem ca startup-urile chineze pot gasi mai multe oportunitati in domeniul continutului creativ, aplicatiilor verticale si divertismentului, ceea ce se potriveste perfect cu obiectul investitiei noastre. Suntem nerabdatori sa lucram cu VRVCA si sa descoperim startup-uri promitatoare care sa contureze viitorul industriei.”

In calitate de pionier si lider de piata in industria VR, HTC a condus proactiv dezvoltarea unui ecosistem VR sanatos, in scopul unei dezvoltari sustinute, pe termen lung, a industriei in ansamblu. Alianta Asia Pacific Virtual Reality (“APVRA”) anuntata la sfarsitul lui aprilie, condusa de HTC si incluzand jucatori de top ai industriei VR, a fost formata special in acest scop. VRVCA incheie acum circuitul, asigurandu-se ca cele mai inovatoare companii tinere din industrie au o sansa sa fie descoperite si sprijinite. VRVCA si HTC vor identifica cele mai promitatoare startup-uri VR, vor aduce capitalul necesar pentru ca fondatorii acestora sa-si indeplineasca visele, si, cel mai important, ii vor ajuta cu o comercializare reala, ducand-i rapid pe drumul catre profitabilitate. Cererile se pot depune acum pe www.VRVCA.com.

Pe langa investitiile in startup-uri cu dezvoltare rapida prin intermediul VRVCA, programul HTC Vive X Global VR Accelerator, lansat in aprilie (si fondul asociat de 100 de milioane de dolari), va anunta primul sau lot de adepti in luna iulie. Reactia la acest program a fost coplesitoare, cu aproape 1.200 de cereri primite din peste 30 de tari din intreaga lume, aproximativ jumatate venind din China. Cererile primite variaza de la hardware la software, de la continut la tehnologii. Solicitantii acceptati vor primi patru luni de instruire intensiva si suport in locatiile din Beijing, Taipei ori San Francisco, si se estimeaza ca vor furniza produse utilizabile la absolvirea din luna octombrie. Cererile pentru cel de-al doilea lot Vive X vor fi acceptate incepand cu luna noiembrie, iar programul va incepe in ianuarie 2017.

Beneficiind de investitii prin Vive X si VRVCA, Startup-urile au acces la platforma unica go-to-market-Vive Port, magazinul de aplicatii VR al HTC. Vive Port este disponibila pentru utilizatorii chinezi de doua luni si a lansat cu succes aproximativ 100 de titluri VR. Din aceasta vara, Vive Port va fi pregatita sa se extinda catre alte tari si va incepe sa includa si cel mai bun continut mobil VR din lume.