Imprimante si scannere

Epson a lansat gama de imprimante profesionale cu jet de cerneala

Epson-Drupa

Epson a prezentat cea mai mare gama de imprimante si prese profesionale inkjet la Drupa 2016, cel mai important targ din lume in domeniul imprimarii, desfasurat la Düsseldorf, in Germania.

Solutiile prezentate acopera o gama larga de aplicatii din domenii precum: etichetare de produse, signaletica, fotografie, imbracaminte, decor si aplicatii pentru decorarea de produse.

De la ultima prezenta la Drupa, in 2012, compania a intensificat programul de dezvoltare si a dublat rata de lansare pentru noile produse dedicate industriei de solutii pentru imprimarea profesionala, oferind noi standarde de calitate, performanta, usurinta in utilizare si recuperarea investitiei. Astfel, in ultimele sase luni, Epson a lansat 13 imprimante noi care au fost prezentate la Drupa.

Solutiile au fost prezentate si in contextul impactului asupra mediului, un domeniu in care Epson are obiective majore:

“Ambitiile noastre in ceea ce priveste dezvoltarea durabila merg mai departe de tehnologia care reduce din impactul mediului asupra produselor noastre. Putem ajunge la un viitor durabil numai daca punem accentul pe actiunile noastre in mediul de business. Epson vrea sa schimbe comportamentul si afacerile clientilor nostri prin lansarea unor produse, servicii si functii care ajuta la crearea unui mediu de business mai eficient si mai durabil”, a spus Minoru Usui, presedintele Epson in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Drupa 2016.

Design-ul si precizia imprimantelor inkjet si a preselor reduc consumul de energie si de cerneala. De exemplu, noile imprimante SureColor SC-S prezentate la Drupa utilizeaza de patru ori mai putina energie in comparatie cu tehnologia latex, cu aproximativ 15% mai putina cerneala in comparatie cu generatia SureColor anterioara si cu pana la 50% mai putina cerneala decat tehnologia latex (in functie de material si de setarile legate de calitatea imprimarii).

A treia generatie de capete de imprimare PrecisionCore TFP folosita in configuratiile single head si linehead are un impact semnificativ in dezvoltarea imprimantelor si preselor Epson, ducand la crearea unor produse care ofera calitate superioara la viteze mai mari, livrand, in final, o performanta mai buna. Pentru a satisface nivelul de cerere estimat, Epson a anuntat o investitie de 160 milioane de euro intr-o noua fabrica in Japonia, scopul fiind acela de a tripla capacitatea de productie de capete de imprimare pentru noile produse profesionale aflate in curs de dezvoltare.

In conformitate cu angajamentul de a raspunde nevoilor industriei de printing aflate permanent in schimbare si pentru a maximiza potentialul diferitelor aplicatii de imprimare, Epson a unit diviziile sale de imprimante de format mare, imprimante pentru etichetare si imprimante pentru textile pentru a crea o noua divizie la nivel mondial, numita „Professional Printing Solutions” (Solutii de Imprimare Profesionala), condusa de COO Sunao Murata.

„Angajamentul nostru fata de cercetare si dezvoltare si imbunatatirea continua a tehnologiei pe care o oferim clientilor nostri modeleaza tot ce facem. Am expus mai multe imprimante inkjet si prese ca niciodata – toate oferind cea mai buna performanta de productie si experienta de utilizare – aratand modul in care companiile le pot folosi pentru a construi afaceri de succes si pentru a intra pe noi piete”, spune Sunao Murata, COO al Diviziei de Solutii de Imprimare Profesionala, in cadrul Seiko Epson.

Zonele Epson la Drupa

Zona Sign & Display: in aceasta zona, Epson a prezentat cea mai recenta gama de imprimante de format mare SureColor SC-S si SC-F. Imprimantele din aceste serii pot fi polosite pentru a produce panouri informative, sisteme de afisaj si obiecte pentru decor pe o mare varietate de materiale. Lansata in ianuarie anul acesta, noua gama de imprimante SureColor SC-S, cu noua formula de cerneala UltraChrome GS3 si capete de imprimare permanente

PrecisionCore, este spectaculoasa. Reproiectata in intregime, noua serie este alcatuita din 3 imprimante cu 4 pana la 11 culori (inclusiv rosu, portocaliu, alb si argintiu metalizat) care ofera o productivitate de pana la 95,3 m²/ora. Aceasta gama de imprimante ofera cea mai buna combinatie intre calitate, viteza si pret de pe piata.

Zone de etichetare: la Drupa, Epson a unit gama high-end de prese industriale pentru etichetare cu celelalte produse destinate printarii de etichete: imprimante pentru birou, pentru zona de retail si imprimante portabile, fiind astfel producatorul cu cele mai multe solutii de imprimare de etichete de la eveniment. Printre produsele cele mai importante din aceasta zona se afla presele digitale Epson SurePress, inclusiv modelul SurePress L-6034VW care foloseste capul de printare PrecisionCore si cerneala UV tratata termic cu LED-uri, precum si cerneala alba cu opacitate ridicata. Aceasta presa este ideala pentru producerea de etichete de calitate, rezistente la zgarieturi si la apa. Gama SurePress include, de asemenea, modelul SurePress L-4033AW, cu sapte culori, ideal pentru producerea de etichete de calitate ridicata pe o gama larga de materiale, inclusiv hartie structurata, film si folii metalice. In aceasta zona a fost prezentat, de asemenea, si modelul ColorWorks C7500 si imprimanta portabila LabelWorks LW-Z900 pentru utilizare industriala si in constructii.

Zona pentru centre de copiere: Epson a aratat cum retailerii stradali si centrele de copiere isi pot extinde serviciile prin imprimarea de produse de calitate rapid si usor pentru a genera noi venituri. Compania a dezvoltat o gama de imprimante proiectate pentru a satisface cererea consumatorilor pentru o varietate de produse personalizate, de la imprimari pe canvas si postere, la cani si smartphone-uri. In aceasta zona, au fost prezentate imprimante de productie, de la SureColor SC-F2000 care printeaza direct pe material textil, la SureLab D700, laboratorul foto digital.

O particularitate a acestei zone au constituit-o noile imprimante rapide Epson SureColor SC-P de format mare, echipate cu cele mai noi capete de imprimare PrecisionCore MicroTFP. In standul Epson a fost prezentata, de asemenea, imprimanta de 64 de inci cu zece culori, SC-P20000, lansata in martie, dar si o noua imprimanta de 44 de inci, SureColor SC-P10000. Aceste noi modele combina cea mai mare viteza de imprimare cu calitatea superioara pentru a produce fotografii de format mare, printuri fine art, postere si panouri grafice de mari dimensiuni la un standard de calitate foarte inalt.

Zona Prepress: cea mai noua tehnologie de printare in culori naturale a fost demonstrata de ultimele modele de imprimante SureColor: SC-P700 de 24 inci si SC-P9000 de 44 inci, care dispun de un set de 11 culori UltraChrome HDX ce include noul tip de cerneala de culoare violet. Aceste imprimante folosesc capete de imprimare PrecisionCore pentru a asigura cea mai buna calitate a imprimarii.

Zona de tehnologie: Epson investeste zilnic peste un milion de dolari in cercetare si dezvoltare pentru a creste inovatia, iar in aceasta zona au fost demonstrate unele dintre ultimele sale tehnologii. Aici a fost explicata in profunzime tehnologia unica de printare Epson. In plus, vizitatorii au putut vedea intr-un clip video PaperLab – primul sistem de reciclare a hartiei din lume, destinat folosirii la birou. Acest nou sistem foloseste un proces uscat de reciclare hartiei pentru a produce coli A4 sau A3, carti de vizita si hartie colorata. Totodata, aparitia PaperLab marcheaza lansarea unei noi divizii in cadrul Epson care va dezvolta sisteme inteligente de reciclare si va investiga cum poate fi aplicata aceasta tehnologie la o scara mai mare in viitor.