Retelistica

MWC 2016: TP-LINK a lansat dispozitive Acces Point AC1900 si antene externe

Tp-Link MWC 2016

TP-LINK a lansat in cadrul Mobile World Congress noi solutii Access Point, precum si antene externe destinate furnizorilor de servicii Internet.

Solutia EAP330 are chipset Broadcom, patru antene interne ce asigura un semnal puternic si o viteza totala in cele doua benzi de acces de pana la 1900Mbps. Dispozitivul are o versatilitate extinsa dotat fiind cu capabilitati PoE, dar si port Gigabit pentru a asigura viteze prin fir de pana la 1000Mbps. Solutia se adreseaza birourilor, restaurantelor, hotelurilor si campusurilor si ofera suport pentru functii de control si monitorizare in timp real.

??

“Cand alegi un access point pentru un spatiu de lucru, pe cat de importanta e performanta, pe atat de importante sunt optiunile de amplasare si flexibilitatea. Cu aceste aspecte in minte am conceput cel mai compact si versatil dispozitiv EAP care asigura instalare rapida si acoperire maxima”, a declarat Andy Chen, directorul diviziei internationale a TP-LINK.

Softul intuitiv Centralized Management Controller permite administratorilor sa controleze wireless intreaga retea Wi-Fi, fara costuri aditionale. De acest software dispun si modele EAP320, EAP220, EAP120 si EAP110. “Includerea acestui software face din dispozitivele noastre AP solutii one-stop deosebit de economice”, a declarat Chen. Softul de control poate gestiona sute de echipamente Access Point, oferind control in timp real si date statistice pentru fiecare dispozitiv din retea. Echipamentul suporta functie Power over Ethernet (PoE).

Vitezele de transfer variaza de la N300 la AC1900Tp-Link N300

Solutii pentru furnizorii de Internet wireless

TP-LINK a lansat seriile de solutii outdoor Pharos, destinate furnizorilor de servicii Internet wireless, supraveghere wireless si solutii Wi-Fi outdoor. “Cu noile solutii wireless outdoor TP-LINK de generatie viitoare, clientii nostri ISP pot furniza acces la Internet in banda larga pentru milioane de clienti ceea ce le ofera oportunitatea de a evolua intr-o piata extinsa, cu crestere accelerata”, a mai declarat Andy Chen.

tp link pharos

Design hardware de nivel enterprise

Cu ajutorul chipseturilor de nivel enterprise Qualcomm Atheros, antenele cu castig mare si amplificatoarele de mare putere, echipamentele Pharos sunt construite pentru a maximiza si stabiliza performanta transmisiilor wireless pe distante mari. In plus, carcasa rezistenta la apa si alimentarea cu energie PoE asigura posibilitatea de utilizare in conditii meteo diverse, de la -30°C la 70°C.

Pe masura ce retelele se dezvolta si mediul wireless devine tot mai complex, competitia pentru spectrul dintre dispozitive devine tot mai mare, ceea ce duce la reducerea performantei totale a retelei. Pentru a evita aceasta situatie, seria de echipamente Pharos incorporeaza tehnologia proprietara MAXtream TDMA care imbunatateste performanta wireless a retelelor de mari dimensiuni, ce functioneaza in medii wireless complexe.

Pharos Control, softul de control si management centralizat, permite administratorilor sa gestioneze dispozitivele din retea de pe orice PC, fara costuri suplimentare sau training special. Detectarea dispozitivelor, monitorizarea statusului, upgrade-ul de firmware si mentenanta retelei pot fi toate gestionate de la distanta.