Retelistica,  Stiri

Ericsson lanseaza solutii care aduc era 5G mai aproape

Ericsson - Mobile Broadband for Everyone

Ericsson lanseaza patru noi solutii pentru a ajuta furnizorii de servicii de comunicatii sa profite de oportunitatile de business create de aparitia tehnologiei 5G.Solutiile vor fi demonstrate si in cadrul Mobile World Congress (MWC) 2016, unul dintre cele mai mari targuri de tehnologie la nivel international, desfasurat in perioada 22-25 februarie 2016, in Barcelona, Spania.

Datorita dezvoltarii Internetul Tuturor Lucrurilor, tehnologiei 5G si cloud, furnizorii de servicii vor asista la cresterea numarului de utilizari diferite ale retelelor, ceea ce va crea noi lanturi valorice, modele financiare si oportunitati de afaceri. Pentru a putea profita toate acestea, operatorii trebuie sa se transforme si sa se adapteze constant pentru a oferi servicii si solutii cu valoare adaugata consumatorilor finali.
In acelasi timp, performanta retelelor va deveni din ce in ce mai importanta. Studiul Ericsson Mobility Report – editia MWC 2016 arata ca o experienta de live streaming de slaba calitate poate avea un efect dublu negativ, atat pentru ca duce la scaderea capitalului de imagine al unui furnizor de servicii, dar si pentru ca va contribui la cresterea afinitatii pentru serviciile competitiei.

Ultimul studiu Ericsson Mobility Report arata ca 90% din populatia lumii va fi acoperita de retele mobile de tip WCDMA/HSPA pana in 2021. In acelasi timp, peste 50% din populatia lumii inca nu are acces la internet, mai ales in tarile slab dezvoltate. Acest lucru ofera o oportunitate imensa pentru operatorii telecom.

Ericsson - Delivering Extreme App Coverage

Pentru a sustine viziunea companiei de a face internetul mobil accesibil tuturor, solutiile Ericsson vor contribui la imbunatatirea performantei retelelor, eficientizarea operatiunilor si scaderea costurilor pentru acoperirea broadband-ului mobil. Solutia Ericsson WCDMA Flow of Users va dubla performanta retelelor pe infrastructurile deja existente, in timp ce Zero Touch WCDMA va creste eficienta operatiunilor in retea de trei ori, iar Mobile Broadband Expander va contribui la scaderea costurilor de administrare a retelelor cu pana la 60%, simplificand si extinderea sutelor de mii de retele 2G deja existente. Solutia va fi disponibila comercial in trimestrul al doilea din 2016.

Ca parte a evolutiei catre era 5G si pentru a imbunatati performanta si eficienta tehnologiei LTE de astazi, dar si pentru a acoperi nevoile retelelor create de traficul din ce in ce mai mare de date, Ericsson lanseaza noi solutii hardware si software pentru Ericsson Radio System. Lansarile vor sustine prima oferta comerciala pentru trafic de date LTE la viteze de 1Gbps si arhitecturile de retea pentru Cloud RAN. Solutiile Ericsson Radio System vor include si trei noi produse dedicate accesului radio care suporta 4×4 MIMO si noi spectre de banda.Solutia va fi disponibila comercial in trimestrul al doilea din 2016.