Foto si Video,  Stiri

DE VAZUT: expozitia World Press Photo 2015 din Bucuresti

World Press Photo 2015 in Bucuresti

Canon Europe, lider in solutii de imagistica, este si in acest an alaturi de expozitia World Press Photo 2015 din Bucuresti. Inca din 1992, Canon Europe este partener oficial al evenimentului renumit la nivel global. In Bucuresti, expozitia World Press Photo 2015 va fi deschisa publicului larg in perioada 8-29 mai 2015, in Piata Universitatii.

World Press Photo este cea mai importanta expozitie de fotojurnalism din lume, iar anul acesta a ajuns la cea de-a 58-a aniversare. Evenimentul a pornit ca o initiativa a Fundatiei World Press Photo, fondata in 1955, in Olanda – Amsterdam. Principalele obiective ale acestei organizatii au fost stabilirea de standarde ridicate in fotojurnalism si fotografie documentara, la nivel mondial.

De la an la an, mii de fotojurnalisti se inscriu in cadrul concursului World Press Photo. La prima editie a concursului, in 1955, 42 de jurnalisti din 11 tari au inscris 300 de fotografii, ajungand ca la cea mai recenta editie, sa participe 5.692 de jurnalisti din 131 de tari, cu 97.912 de fotografii. Un juriu international independent, format din 19 experti in fotografie realizeaza o selectie a imaginilor remarcabile, prezentata mai apoi in cadrul unei expozitii.

Din cele opt categorii tematice ale concursului, o fotografie este aleasa ca fiind Fotografia Anului World Press Photo. Publicul care va vizita expozitia World Press Photo 2015 din Bucuresti va avea ocazia sa vada si fotografia castigatoare a editiei din 2014, realizata de danezul Mads Nissen.

Fotografia castigatoare a fost realizata cu un aparat Canon EOS 5D Mark III, folosind o diafragma de 2.2, cu o expunere de 1/200, distanta focala de 35mm si ISO 1600. Mads Nissen a primit un premiu de 10.000 Euro din partea World Press Photo si un kit profesionist constand in camera foto DSLR si obiective, din partea Canon Europe.

In plus, fotografiile incluse in expozitie sunt imprimate pe imprimatele Canon de format mare si pe imprimante flatbed Océ Arizona. Imaginile castigatoare sunt expuse in 100 de orase din aproximativ 40 de tari, fiind vizionate de peste 3.5 milioane de vizitatori.
Pentru mai multe informatii despre World Press Photo, puteti accesa www.worldpressphoto.org