Securitate

Kaspersky DDoS Protection protejeaza companiile impotriva atacurilor DDoS

Kaspersky Labs 01-2009

Kaspersky Lab lanseaza in Romania solutia de securitate Kaspersky DDoS Protection, un produs nou care protejeaza companiile si serviciile online impotriva atacurilor de tip DDoS – (Distributed-Denial-of-Service), care se afla intr-o continua evolutie. Solutia protejeaza companiile de atacuri de tip DDoS, indiferent de marimea sau de complexitatea acestora, integrand expertiza vasta a specialistilor Kaspersky Lab si tehnologiile de protectie de ultima generatie in combaterea amenintarilor cibernetice.

Conform unui studiu Kaspersky Lab si B2B International, aproximativ 23% dintre companiile europene plaseaza atacurile DDoS in top trei cele mai periculoase amenintari cibernetice. Fiind una dintre cele mai des utilizate tehnici de a sustrage bani, numarul si complexitatea atacurilor de tip DDoS evolueaza de la an la an. In prezent, companiile risca atat pierderi financiare – pot pierde intre 10.000 si 50.000 de dolari pe zi – in urma acestor atacuri, cat si de ordin reputational. De aceea, organizatiile au nevoie de protectie suplimentara pentru a se proteja de acest tip de atacuri, avand in vedere ca 26% dintre companiile europene plaseaza continuitatea serviciilor in top trei prioritati IT pentru anul 2015, potrivit studiului Kaspersky Lab.

Obiectivul atacurilor de tip DDoS este sa distribuie un numar foarte mare de cereri catre sistemul informatic sau baza de date ale unui website, pentru ca acesta sa nu mai fie disponibil pentru utilizatori. Motivele unui astfel de atac variaza de la huliganism si terorism, pana la concurenta neloiala si santaj.

DDoS
Datorita costurilor scazute (un infractor poate plati 50 de dolari pe zi pentru un astfel de serviciu), a imposibilitatii de a localiza sursa atacului si a numarului mare de computere si dispozitive mobile infectate la nivel global, atacurile DDoS pot fi considerate unele dintre cele frecvente si periculoase amenintari cibernetice.

„Atacurile DDoS nu au granite, iar victimele pot varia de la companii internationale mari, pana la magazine online mici,” a declarat Anton Porok, Managing Director in cadrul Kaspersky Lab, in Europa de Est. „In plus, atacurile DDoS fac, de multe ori, parte dintr-un atac mai complex care tinteste o organizatie, blocarea sistemului informatic reprezentand o diversiune a atacatorilor pentru a putea accesa datele cu adevarat importante. Pentru a proteja clientii de aceasta amenintare si pentru minimiza pierderile, lansam Kaspersky DdoS Protection,” a explicat Anton Porok.

Kaspersky DDoS Protection include si o infrastructura de centre de curatare a traficului localizata in Europa. Kaspersky Lab DDoS Intelligence asigura atat protectia impotriva atacurilor, cat si identificarea rapida a amenintarilor potentiale, inainte ca acestea sa provoace daune. Setarile sistemului pot fi ajustate in timp real, oferind clientilor protectie eficienta impotriva riscurilor financiare si reputationale.

Solutia Kaspersky DDoS Protection a fost dezvoltata de expertii Kaspersky Lab si poate fi optimizata in timp real ca raspuns la tehnicile utilizate de atacatori, chiar si in cazul unui atac deja lansat. In plus, Kaspersky DDoS Protection poate filtra majoritatea traficului afectat de atac, in cazul in care furnizorul de internet are un parteneriat cu Kaspersky Lab. Astfel, doar un segment redus de trafic foarte sofisticat trebuie sa fie trimis catre centrele de curatare Kaspersky Lab.
Expertii care monitorizeaza Kaspersky DdoS Protection pot ajusta si modifica filtrele in functie de peisajului amenintarilor din acel moment. Nivelul suplimentar de protectie poate fi ajustat si implementat cu usurinta, asigurand un nivel ridicat de protectie. Solutia de securitate ofera protectie de incredere, adaptata circumstantelor si riscurilor din fiecare situatie.

Pentru a asigura cel mai ridicat nivel de siguranta, expertii Kaspersky Lab utilizeaza doar echipament si furnizori de servicii europeni pentru monitorizarea tarilor din Europa. Toate centrele de curatare sunt localizate in Europa, iar datele analizate raman in granitele Uniunii Europene.