Ericsson MWC 2015 5G
Stiri

Ericsson a aratat la MWC 2015 cum 5G poate revolutiona industria grea

Ericsson MWC 2015 5G

La Mobile World Congress 2015, echipa Ericsson Research a demonstrat tuturor celor prezenti cum se pot controla, de la distanta, excavatoare de mare tonaj.Demonstratia a testat limitele tehnologiilor de retea existente deja, subliniind potentialul extraordinar al tehnologiei 5G.

Daca 4G a reprezentat o evolutie fireasca a standardelor de retelistica, trecerea catre 5G va necesita un plus de inovatie si un nou mod de gandire in contextul tehnologiei mobile. De aceea, desi standardele 5G nu au fost inca definite, iar primele retele comerciale sunt asteptate abia in 2020, Ericsson testeaza deja caracteristici de functionalitate 5G si moduri de operare ce vor fi vitale pentru adoptarea la scara larga a acestui tip de comunicatii.

Un exemplu in acest sens a fost demonstratia realizata de Ericsson in timpul Mobile World Congress prin care membrii echipei au putut controla, in timp real, prin intermediul unor conexiuni mobile 4G de mare viteza, un excavator aflat la sute de kilometri distanta.

Astfel, dintr-un scaun comod, cu ajutorul unui headset de realitate virtuala Oculus Rift, vizitatorii au fost „transportati” in Suedia si au putut controla cu un set de joystick-uri realiste bratul urias al unui excavator Volvo real. In viitor, datorita vitezelor sporite de transfer de date, dar si a stabilitatii retelelor 5G, astfel de moduri de a opera va deveni obisnuit, schimband industrii si aducand noi beneficii de cost si siguranta a personalului.