Televizoare

TP Vision lanseaza televizoarele Philips cu sistem de operare Android

philips smart tv android

Prima stire deja a venit de la CES 2014 – TP Vision a anuntat ca va lansa pe piata primele modele de televizoare Philips cu sistem de operare Android. De mult asteptam aceasta trecere a televizoarelor pe sistemul de operare Android iar 2014 va fi anul care va da tonul acestei tendinte.

In prezent, Android este principalul sistem de operare pe piata dispozitivelor mobile. TP Vision face primul pas catre televizorul viitorului, mai performant si inovator, combinand abilitatile actuale ale unui Smart TV cu sistemul Android pe un ecran de mari dimensiuni. Sistemul Android completeaza experienta Smart TV si va oferi un plus de viteza si fluenta derularii programelor TV si performante superioare pentru jocuri pe modelele din seriile de varf. Televizorul va deveni cu adevarat centrul de divertisment al fiecarei case datorita interoperabilitatii si accentului pe aplicatii si continut. Binenteles ca pentru inceput decat televizoarele high end vor folosi sistemul de operare Android. Televizoarele Philips cu Android vor avea un procesor quad-core, poate chiar noul procesor Qualcomm Snapdragon 802 care a fost anuntat chiar astazi.

Scott Housley, Global Head of Product and Strategy TP Vision, e increzator ca sistemul Android va schimba viitorul televizoarelor: “Credem ca Android aduce un adevarat beneficiu pe piata televizoarelor, pentru ca va imbunatati semnificativ experienta de utilizare al unui Smart TV, aducand viteza si usurinta in utilizare al Smart TV-ului pe picior de egalitate cu experienta pe care utilizatorul o are pe device-urile inteligente mobile de astazi. Ne bucuram sa fim primul brand TV european care ofera consumatorilor cele mai noi beneficii Smart TV.

Combinatia perfecta: aplicatii Philips Smart TV si Google Play Store

Televizoarele Philips cu Android vor imbogati oferta deja vasta de aplicatii disponibile pe portalul Philips Smart TV. Acestea vor combina numarul impresionant de aplicatii pentru Android disponibile in magazinul virtual Google Play cu aplicatiile Smart TV existente, incluzand servicii video on demand, catch-up TV, ghiduri electronice de programe ( EPG) si streaming pentru muzica.

Televizoarele Philips devin terminale performante pentru jocuri

Versatilitatea sistemului Android adaugata noilor si performantelor procesoare quad-core vor transforma televizoarele Philips in terminale uluitoare de mari dimensiuni pentru gaming, putand rula numarul impresionant de jocuri disponibile pe Google Play.

Interconectare simpla cu dispozitivele mobile

Odata cu introducerea Android, televizoarele Philips vor functiona mai simplu in tandem cu smartphone-uri si tablete cu acest sistem de operare, pastrand in acelasi timp conectivitatea si usurinta in partajare de continut cu dispozitivele ce ruleaza Apple iOS.

Primele televizoare Philips cu Android vor fi disponibile din al doilea trimestru al anului 2014, cele dintai piete fiind Europa si Rusia. “Din 2014, vom incepe sa lansam pe piata televizoare cu sistem de operare Android, pentru inceput la modelele high end, urmand ca ulterior sa extindem oferta si la celelalte segmente de televizoare. Ne asteptam ca aprecierea consumatorilor sa creasca rapid. Pana in 2015, majoritatea modelelor de televizoare Philips vor avea sistem de operare Android”, a spus Maarten de Vries, CEO TP Vision.