Gadgeturi

Microsoft lucreaza la o tableta Surface de 7 inch

tableta Surface de 7 inch

Desi vanzarile din piata IT au scazut substantial, Microsoft a decis sa intre si in piata tabletelor care este in deplina expansiune. Gigantul IT doreste sa dezvolte o noua linie de tablete si sa imbogateasca gama Surface cu o noua tableta Surface de 7 inch cu o rezolutie de 1024X768.

Noua tableta Surface de 7 inch, impreuna cu pretul redus la sistemul de operare Windows 8 si lansarea unei versiuni actualizate a acesteia reprezinta cele mai noi eforturi ale companiei lui Bill Gates pentru a-si contracara rivalii de la Apple, Samsung si Google. Initial, conform Wall Street Journal, Microsoft nu dorea sa intre pe piata tabletelor cu o tableta de dimensiuni mici, dar in 2013 aceasta gandire s-a schimbat din cauza dorintei companiei de a se lansa in aceasta piata. Reprezentantii companiei au luat in considerare si cresterea rapida a vanzarilor tabletelor de dimensiuni mici.

Aceste informatii au aparut relativ imediat dupa ce datele de la ICD au aratat ca vanzarile de computere personale au scazut cu 14% in primul trimestru al acestui an fata de vanzarile din aceeasi perioada a anului trecut. Desi Microsoft a lansat noul sistem de operare Windows 8, acesta nu a produs efectul asteptat de producatori in lume.

Microsoft a mai lansat anul trecut tableta Surface de 10 inch cu Windows 8, dar fiind incadrata in segmentul premium de pret , nu a mai beneficiat de aceeasi putere de cumparare.

Un raport intocmit anul trecut de firma de cercetare IDC a aratat ca jumatate din vanzarile din trimestrul 4 au reprezentat tabletele de 7 inch. Reprezentantii Microsoft au realizat ca trebuie sa acopere si aceasta crestere de piata a tabletelor de dimensiuni mai mici planuind sa lanseze anul aceasta tableta Surface de 7 inch.