Gadgeturi

Allview AX2 Frenzy Review

Allview AX2 Frenzy este o noua tableta lansata de producatorul brasovean pe 6 martie la CeBit 2013. Ce mi-a placut la tableta AX2 Frenzy este ca inglobeaza toate funtiile necesare pentru conectare si comunicare: GPS, Bluetooth 2.1, WI-FI, functie de apelare, dar si conectivitate 3G incorporat, care nu prea intalnesti decat la tabletele scumpe.

Cutie si accesorii

In cutie vei gasi pe langa tableta: certificatul de garantie pentru 24 de luni, manualul de utilizare in limba romana si engleza, o licenta BitDefender Mobile Security, un flayer prin care Allview cere feedback-ul clientilor, incarcator format din adaptorul pentru priza si un cablu de date mini USB si un set de casti.

Design si constructie

AX2 Frenzy are un design placut, pe partea din fata ramele ecranului sunt negre, iar pe spate capacul care acopera bateria si celelate componente este din plastic gri ce imita perfect aluminiul.

Specificatii

Din punct de vedere al specificatiilor tehnice, Tableta Allview AX2 Frenzy este destul de puternica, este echipata cu un procesor dual core Cortex-A9 de 1 GHz si un procesor grafic PowerVR SGX 531 care ruleaza si cele mai pretentioase jocuri.

Tableta Allview AX2 Frenzy are 4 GB spatiu de stocare intern care poate fi extins prin card microSD pana la 32GB, 512MB RAM, WiFi, Bluetooth, 3G incorporat, GPS, AGPS, G-sensor si o baterie Li-Polimer de 3000 mAh, care rezistat peste 5 ore la o folosire continua a tabletei.

Ecranul tabletei AX2 Frenzy este de tip TFT-LCD de 7 inchi si are o rezolutie de 800×480 pixeli cu un aspect de 16:9.

In partea de sus a ecranului avem un difuzor, camera secundara de 0,3 mp pentru apeluri video, slotul pentru incarcator/cablu de date, jack-ul audio iar in partea de jos microfonul.

Pe partile laterale sunt butoanele pentru volum, butonul on/off si sub o mica clapeta vei gasi sloturile pentru cardul microSD si slotul pentru cartela 3G.

Pe partea din spate se afla, bineinteles, camera principala de 3,2 mp si cele doua difuzoare stereo.

Benchmark

Din punct de vedere al performantelor rezultate din teste Allview AX2 Frenzy a reusit sa surclaseze tablete precum Samsung Galaxy Tab 10.1 si Amazon Kindle Fire.

Astfel in Quadrant am obtiunt un scor de 2909 de puncte, in ANTUTU am obtinut 6765 de puncte, iar in Vellamo 1178 de puncte.

Cum ziceam, pe partea de jocuri se descurca destul de bine, am testat in Nenamark 2 unde am obtinut 27 fps iar in benchmarkul jocului Epic Citadel care are la baza Unreal Engine, tableta Allview AX2 Frenzy a obtinut 39.8 fps si un nivel de performanta ridicat.

Concluzie

Chiar daca nu ofera decat 512 MB tableta Allview AX2 Frenzy se misca destul de bine, iar tehnologia 3G incorporata este de mare ajutor pentru cei ce au nevoie de internet in zonele unde nu exista wireless. In concluzie tableta Allview AX2 Frenzy este o tableta buna atat pentru jocuri si vine cu un pret rezonabil pentru ceea ce ofera.

Tableta Allview AX2 Frenzy poate fi comandata de pe situl producatorului la pretul de 598,99 RON.

Multumim Allview pentru produsul oferit in teste!