Noutati

Panasonic lanseaza o camera cu doua obiective ce poate inregistra foto si video 3D si 2D

DMC 3D1

Panasonic anunta lansarea unei noi camere compacte revolutionare, DMC-3D1, echipata cu doua noi unitati optice pliabile si capabilitati foto-video 3D si 2D.

Cele doua seturi de obiective de 25mm ultranagulare cu zoom optic 4x pot capta fotografii 3D la rezolutie mare, dar si video 3D HD la 1920 x 1080 prin metoda side-by-side. Stabilizatorul Panasonic MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) ajuta la surprinderea unor imagini 3D clare, cu un minim de blurare. Camera este capabila nu doar sa realizeze imagini 3D expressive, dar si imagini 2D la o rezolutie de 12-megapixeli si clipuri video 2D full HD la 1920 x 1080. Camera este usor de operat datorita butonului dedicat 3D/2D si ecranului Smart Touch cu diagonala de 3.5-inch.

Senzorul High Sensitivity MOS si procesorul Venus Engine sunt capabile sa inregistreze imagini la o calitate foarte ridicata chiar si atunci cand este utilizat un nivel ISO mare, iar imaginile in rafala se realizeaza la o viteza de 8 fps mentinand rezoluta la nivelul cel mai ridicat. Fotografiile si filmele 3D realizate cu DMC-3D1 pot fi usor vizionate pe un televizor VIERA 3D TV prin inserarea cardului de memorie SD in slotul dedicat, incorporat in TV, sau prin conectarea camerei la TV printr-un cablu HDMI.

Inovatie 3D intr-un corp compact, cu sistem dual optic pentru fotografii si video 3D
Panasonic a dezvoltat modelul DMC-3D1 ca pe una dintre cele mai inovatoare si totodata compacte camere care incorporeaza un sistem optic dual intr-un corp cu dimensiuni reduse, utilizand un design inovator pentru fiecare parte componenta. DMC-3D1 incorporeaza doua noi unitati optice de 25mm superangulare cu zoom optic 4x (echivalente la o camera cu film de 35mm: 25-100mm) intr-un sistem pliabil. Obiectivul superangular de 25mm permite fotografilor sa jongleze cu o varietate mai larga de posibilitati de compozitie, campul visual fiind cu aproximativ 169% mai mare decat la camerele pe 35mm.

Unitatile optice ale DMC-3D1 includ 11 elemente organizate in 10 grupuri cu 5 lentile asferice. De asemenea, adoptarea unui mecanism mai mic pentru declansare, controlul irisului si reproiectarea unitatii O.I.S. au contribuit la reducerea ca dimensiuni a celor doua unitati optice si a aspectului general al camerei.

Fotografiile si filmele 3D pot fi realizate la rezolutia de 8-megapixel (foto) si 1920 x 1080(video) prin metoda side-by-side. Utilizatorii pot selecta modul de inregistrare 3D sau 2D cu ajutorul unui switch dedicate aflat pe spatele camerei. Stabilizatorul optic de imagine MEGA O.I.S.(Optical Image Stabilizer) reduce efectele cauzate de tremurul mainilor astfel incat imaginile obtinute sunt clare. Mai mult, inregistrarea in mod Macro este si ea disponibila pe modul foto.

Fotografiile 3D si clipurile video pot fi rulate pe Panasonic VIERA 3D TV si Blu-ray Disc Player/Recorder care sunt compatibile cu formatul AVCHD. Vizionarea se realizeaza prin simpla inserare a cardului ce stocheaza imaginile in slotul dedicat de pe echipamentele AV sau prin conectarea camerei la acestea prin intermediul unui cablu HDMI.

Inregistrare duala 2D cu 2-Lens System si operare intuitiva
Sistemul optic dual al DMC-3D1 ofera o modalitate neasteptata de inregistrare a imaginilor 2D. La camerele conventionale compacte, utilizatorii trebuie sa stabileasca daca vor sa inregistreze cu prioritate fotografii sau filme. Daca aleg fotografia, atunci inregistrarea de clipuri video este intrerupta. De asemenea, cand se inregistreaza filme, fotografiile nu pot fi realizate la rezolutie mare, chiar daca ambele sunt executate simultan.

Noul sistem dual cu care vine echipat DMC-3D1 rezolva aceste probleme complet datorita celor doua mecanisme separate de capturare a imaginilor. Astfel, utilizatorii pot inregistra fotografii sau clipuri video din unghiuri diferite simultan. Spre exemplu, poti inregistra la o petrecere cu un sistem optic in timp ce al doilea se poate concentra pe o persoana sau alta.

Aceasta functie poate fi utilizata si pentru fotografiere si filmare in acelasi timp, fiind foarte usor de facut switch intre obiectivul stang si cel drept si de controlat zoom-ul cu ajutorul ecranului Smart Touch de 3.5-inch.

Senzorul High Sensitivity MOS si procesorul Venus Engine
Senzorul de 12-megapixeli High Sensitivity MOS si procesorul Venus Engine exceleaza la procesarea imaginilor atat ca senzitivitate cat si ca viteza. Tehnologia multi-proces Noise Reduction aplica o reducere optima a zgomotului pe parti diferite ale imaginii. Atat zgomotul de inalta frecventa, care apare in partile mai intunecate ale imaginilor, cat si zgomotul de frecventa joasa care apare in partile mai puternic luminate sunt ajustate astfel incat rezulta o imagine foarte clara chiar daca a fost realizata in conditii de lumina scazuta la un nivel ISO ridicat.

Modul Intelligent Handheld Nightshot genereaza imagini de noapte illuminate bine, prin suprapunerea mai multor imagini preluate consecutive. Astfel, utilizatorul poate realiza fotografii foarte reusite noaptea, fara trepied. Venus Engine este echipat cu patru CPU pentru procesarea unui volum mare de informatii generat de inregistrarile video full HD la 1920 x 1080 in format AVCHD sau MP4. Mai mult, DMC-3D1 poate inregistra cadre consecutive la viteza de 8 fps (fara autofocalizare) si la 4 fps (cu autofocalizare) la rezolutie maxima.

In acelasi timp, procesorul multi-task Venus Engine confera un timp de raspuns foarte mic. Chiar daca este echipata cu obiectiv dual, camera are un consum de energie minim pentru a mentine autonomia bateriei la nivelul unei camera cu un singur obiectiv. Pentru realizarea unor clipuri video cat mai realiste, camera vine echipata cu zoom optic 4x, microfon stereo si Dolby® Digital Stereo Creator.

Alte caracteristici
DMC-3D1 dispune de functii avansate pentru inregistrarea de continut 3D si 2D, dar este in acelasi timp foarte usor de operat si de catre utilizatorii mai putin familiarizati cu acest gen de echipamente, acestia avand la dispozitie modul iA (Intelligent Auto) cu functii precum MEGA O.I.S, AF Tracking, Intelligent Scene Selector, Face Recognition si Intelligent ISO Control, Intelligent Exposure si Intelligent Handheld Nightshot.

DMC-3D1 vine echipata, de asemenea cu tehnologia LUMIX Image Uploader ce permite utiizatorilor sa impartaseasca mai usor imaginile realizate cu prietenii sau familia. Tot ce are de facut utilizatorul este sa bifeze fotografiile sau filmele pe care doreste sa le publice si sa conecteze camera la un PC prin cablul USB inclus in pachet sau pur si simplu sa insereze cardul de memorie SD in slotul dedicat al calculatorului. Imediat porneste upload-ul fotografiilor si clipurilor iar acestea pot fi trimise ulterior si pe Facebook sau YouTube.