Stiri

51% dintre romani planuiesc sa cumpere de Black Friday

Noua din zece romani au auzit de Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al anului, iar numarul celor care doresc sa cumpere cel puțin un produs la reduceri este in crestere, potrivit unui studiu realizat de Kantar Millward Brown Romania.„Datele arata ca evenimentul Black Friday este tot mai popular in Romania, iar ofertele disponibile pe piața atrag din ce in ce mai mulți clienți. Atat notorietatea, cat si intenția de cumparare sunt in crestere faţa de anul trecut, ceea ce reprezinta o confirmare a eforturilor depuse de retaileri in aceasta direcție”, a declarat Pepa Adriana Gheara, Senior Client Service Executive Kantar Millward Brown Romania.
Studiul arata ca 51% dintre romanii cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani doresc sa cumpere cel puțin un produs de Black Friday. Datele arata un interes in crestere pentru televizoare, frigidere, aragazuri, electrocasnice incorporabile si articole din gama home&deco. De asemenea, pe lista de dorințe se afla articole precum telefoane mobile, articole vestimentare, incalțaminte si laptopuri.
Ce intenționeaza romanii sa cumpere de Black Friday:
1. Televizoare
2. Electrocasnice mici
3. Frigidere
4. Telefoane mobile
5. Masini de spalat
6. Articole vestimentare
7. Aragazuri
8. Laptopuri
9. Incalțaminte
10. Articole din gama home&deco

De unde vor sa cumpere romanii de Black Friday
Pentru a achiziționa articolele pe care si le doresc, romanii vor cauta cele mai bune oferte atat in magazinele online, cat si in retailul tradițional. Clasamentul magazinelor considerate pentru a face cumparaturi in ziua cu cele mai multe reduceri este neschimbat. Asadar, top 3 magazine care le vin prima oara in minte sunt:
1. eMAG
2. Altex
3. Flanco