Netgear Armor
Retelistica

NETGEAR lanseaza noul serviciu de securitate ARMOR

Netgear Armor

NETGEAR lanseaza un nou serviciu de securitate complet ce are rolul de a proteja orice dispozitiv conectat prin intermediul unui router NETGEAR.NETGEAR Armor powered by Bitdefender, este o solutie avansata construita pe mai multe niveluri, care ruleaza pe routere NETGEAR si dispozitivele conectate, pentru a detecta si proteja in mod activ echipamentele casei si membrii familiei impotriva amenintarilor cibernetice, precum virusi, spyware, spam si phishing.

Urmand a fi introdus pentru prima oara pe routerul Nighthawk AC2300 Smart WiFi (R7000P) pe finalul acestui trimestru, NETGEAR Armor va fi disponibil ulterior prin actualizari de firmware pentru sistemul Orbi Whole Home WiFi si pentru populara suita de routere Nighthawk. Noul firmware NETGEAR Armor asigura securitatea unificata pentru a proteja instantaneu toate PC-urile, Mac-urile, telefoanele, tabletele si dispozitivele inteligente de acasa impotriva amenintarilor cibernetice. De asemenea, abonamentul va include si software-ul anti-malware Bitdefender Total Security pentru dispozitivele Windows, MacOS, iOS si Android, toate intr-un singur abonament. Acest nou serviciu de securitate va bloca la nivel de gateway tentativele din interiorul retelei de accesare a site-urilor de phishing, astfel incat confidentialitatea si datele dumneavosatra sa fie intotdeauna protejate. Securitatea retelei a devenit un subiect din ce in ce mai sensibil odata cu integrarea dispozitivelor smart home si IoT la reteaua de domiciliu, permanent conectate si intotdeauna accesibile, introducand astfel noi potentiale vulnerabilitati. Atata timp cat PC-urile au fost singurele conectate la retea, conceptul de securitate s-a concentrat asupra lor, insa avalansa de dispozitive disponibile prezinta noi potentiale riscuri de securitate pentru consumatori.

”Necesitatea unei solutii cuprinzatoare pentru securitatea informatica, care sa acopere toate necesitatile specifice ecosistemului unei locuinte, este mai critica decat oricand”, a declarat Ciprian Istrate, vicepresedinte Bitdefender pentru Consumer Solutions. ”Dupa lansarea primei solutii de securitate cibernetica destinate locuintelor capabila sa protejeze dispozitivele IoT conectate, Bitdefender ridica acum la un nou nivel securitatea cibernetica destinata consumatorilor individuali, oferind o solutie de protectie direct de la router.”

”De peste 20 de ani, NETGEAR a fost recunoscut in industrie ca fiind cel mai bun furnizor de tehnologii pentru servicii WiFi si a fost primul care a pus la dispozitie solutii ce integreaza noi tehnologii atat pentru retelele de acasa, cat si pentru cele de birou. Acum, odata cu introducerea NETGEAR Armor, facem reteaua mai inteligenta si mai sigura pentru noua lume a dispozitivelor IoT si a celor conectate in permanenta”, a declarat David Henry, vicepresedinte senior al Connected Home din cadrul NETGEAR. ”Aceasta miscare este esentiala pentru clientii nostri ale caror locuinte integreaza in prezent din ce in ce mai multe dispozitive in retea, inclusiv dispozitive Smart Home si IoT, iar oricare dintre acestea induce un potential risc de securitate. In urma lansarii recente a programului Circle impreuna cu Disney Parental Control, NETGEAR Armor este urmatorul dintr-o gama de servicii pe care le introducem pentru a imbunatati experienta clientilor nostri cu reteaua lor.”

NETGEAR Armor are caracteristicile necesare pentru a proteja o retea de domiciliu si toate dispozitivele IoT, smart home si mobile conectate la aceasta.

Navigare sigura cu blocarea adreselor URL

Cu NETGEAR Armor va protejati in mod activ reteaua de amenintari, inclusiv troieni, ransomware, ”zero-day exploits”, rootkit-uri si spyware. Site-urile web false care incearca sa fure date financiare precum parolele sau numerele cartilor de credit sunt blocate automat, la fel ca si link-urile rau intentionate detectate in browsere, e-mailuri sau aplicatii. Puteti afla chiar si daca rezultatele cautarii sunt accesibile in siguranta inainte sa faceti clic pe un link.

Evaluarea vulnerabilitatii

NETGEAR Armor scaneaza rapid reteaua dvs. pentru a detecta dispozitivele conectate ce sunt deschise accesului neautorizat, furtului de date sau atacurilor rau intentionate. El verifica gradul de complexitate al parolei, versiunea firmware si orice slabiciune care poate permite accesului hackerilor la intreaga retea de domiciliu. Puteti obtine cu usurinta un raport detaliat care include sfaturi pentru eliminarea anumitor vulnerabilitati sau pur si simplu pentru a verifica starea dispozitivelor dvs. si pentru a aborda orice problema ivita.

Prevenirea inteligenta a intruziunilor in retea

NETGEAR Armor blocheaza accesul hacker-ilor la dispozitivelor ce alcatuiesc mediul smart home, cum ar fi termostatele cu conexiune la internet, frigiderele, monitoarele pentru copii si camerele de securitate. Veti primi alerte instantanee atunci cand apar noi dispozitive in reteaua dvs., astfel incat sa puteti respinge imediat solicitarea de acces WiFi pentru dispozitivele pe care nu le recunoasteti. Pentru confortul maxim, puteti gestiona cu usurinta securitatea retelei dvs. de oriunde, accesand http://armor.netgear.com.

End-point Protection cu Bitdefender Total Security

NETGEAR Armor include programul anti-malware Bitdefender Total Security pentru Android, iOS, PC-urile ce folosesc Windows si Macuri. Utilizand detectarea comportamentala inteligenta, NETGEAR Armor monitorizeaza indeaproape toate aplicatiile active, iar in momentul in care serviciul detecteaza o activitate suspecta, actioneaza instantaneu pentru a preveni aparitia unor incidente. Activand facilitatea optionala Autopilot, toate deciziile privind securitatea informatica pot fi luate fara ca ferestre pop-up sau casete de dialog sa va distraga atentia de la activitatea pe care o derulati.

Caracteristici suplimentare

• Protejeaza reteaua de programele de criptare rau intentionate, care solicita rascumpararea datelor dvs. personale.
• Gestionati si configurati fiecare dispozitiv care se conecteaza sau incearca sa se conecteze la retea.
• Obtineti notificari rapide atunci cand noi dispozitive se conecteaza la reteaua dvs.
• Evaluati securitatea retelei WiFi si a router-ului de pe computere sau smartphone-uri aflate in alte locatii.
• Asigurati-va parolele, informatiile despre cartile de credit si alte date sensibile intr-un seif cibernetic usor accesibil.
• Efectuati operatiuni bancare si cumparaturi online cu Safepay™, un browser dedicat, care va securizeaza tranzactiile.
• Efectueaza actualizari de securitate continue si automate.

NETGEAR Armor protejeaza retelele de domiciliu fara a afecta viteza, performanta sau intimitatea retelei. Serviciul scaneaza reteaua dvs., identificand fiecare dispozitiv conectat la aceasta. Scanarea este rapida si usoara din punct de vedere al resurselor, deoarece in cea mai mare parte se efectueaza in cloud pentru a maximiza puterea si eficienta. Routerele de acasa si dispozitivele personale sunt rareori solicitate pentru a efectua sarcini care necesita consum exagerat de energie sau putere de procesare mare. Serviciul nu scaneaza sau stocheaza niciodata continutul real al documentelor sau al fisierelor.

NETGEAR Armor alimentat de Bitdefender va fi disponibil mai intai prin actualizarea firmware-ului pe router-ele Nighthawk AC2300 Smart WiFi (R7000P) in acest trimestru si va fi disponibil in lunile urmatoare prin actualizari de firmware pentru Orbi si gama actuala de routere Nighthawk. Dupa un serviciu promotional de 90 de zile, costul abonamentului anual este de 69,99 USD.