microsoft build 2018
Stiri

Microsoft a prezentat noi tehnologii pentru a sprijini dezvoltatorii de inteligenta artificiala

microsoft build 2018

Luni, in cadrul conferintei anuale Microsoft Build 2018 dedicata dezvoltatorilor, oficialii Microsoft au prezentat noi tehnologii pentru a sprijini dezvoltatorii de inteligenta artificiala (AI) in Microsoft Azure, Microsoft 365 si orice alta platforma.Crearea de solutii AI este mai importanta decat oricand pentru dezvoltatori, avand in vedere ca tehnologia continua sa schimbe modul in care oamenii traiesc si lucreaza in fiecare zi prin intermediul platformei cloud si a dispozitivelor edge.

„Era cloud-ului si edge-ului inteligent a sosit”, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft. „Aceste inovatii creeaza oportunitati incredibile pentru dezvoltatori si vin in acelasi timp cu responsabilitatea de a garanta ca tehnologia pe care o construim este fiabila si benefica pentru noi toti”.

Ca parte a angajamentului asumat de Microsoft de a dezvolta produse si practici AI fiabile si responsabile, compania a prezentat astazi si programul AI for Accessibility, un nou program in valoare de 25 milioane de dolari, care se va derula pe parcursul a cinci ani, menit sa valorifice puterea inteligentei artificiale de a spori capabilitatile umane pentru peste 1 miliard de oameni cu dizabilitati din intreaga lume. Programul include granturi, investitii tehnologice si expertiza si va include inovatiile dezvoltate in cadrul AI for Accessibility in serviciile Microsoft Cloud. Acesta se bazeaza pe succesul initiativei similare AI for Earth.

Inovatii in ceea ce priveste edge-ul si cloud-ul inteligent

Dispozitivele inteligente sunt din ce in ce mai intalnite in locuintele si companiile din intreaga lume, estimandu-se ca se va ajunge la o cifra de peste 20 de miliarde de astfel de dispozitive pana in 2020. Aceste dispozitive sunt atat de inteligente incat fac posibile moduri avansate de a vedea, asculta, rationa si prezice, fara conectivitate constanta la cloud. Acesta este edge-ul inteligent care deschide oportunitati pentru clienti persoane fizice, companii si intreaga industrie, de la blocul operator pana la sectia de productie. Astazi, Microsoft anunta noi posibilitati pentru dezvoltatori de a se extinde in edge:

• Microsoft ofera solutii open source pentru Azure IoT Edge Runtime, permitand clientilor sa modifice, sa elimine erorile si sa beneficieze de mai multa transparenta si control in ceea ce priveste aplicatiile edge.

• Custom Vision va rula acum pe Azure IoT Edge, permitand dispozitivelor, cum ar fi dronele si echipamentele industriale, sa actioneze rapid, fara a necesita conectivitate la cloud. Acesta este primul serviciu Azure Cognitive care sprijina implementarea edge, in urmatoarele cateva luni urmand sa fie disponibile si alte servicii pentru Azure IoT Edge.

• DJI, cea mai mare companie de drone din lume, incheie un parteneriat cu Microsoft pentru a crea un nou SDK pentru PC-urile cu Windows 10, selectand Azure ca furnizor preferat de cloud pentru promovarea dronelor comerciale si solutiilor sale SaaS. Acest SDK va aduce capabilitati complete de control al zborului si transfer de date in timp real pentru aproape 700 de milioane de dispozitive conectate la Windows 10 la nivel global. In cadrul parteneriatului comercial, beneficiind de serviciile Azure IoT Edge si AI Microsoft, DJI si Microsoft vor dezvolta in colaborare solutii pentru a permite noi scenarii in agricultura, constructii, siguranta publica si multe alte domenii.

• Microsoft a anuntat o colaborare cu Qualcomm Technologies, Inc. pentru a crea pentru dezvoltatori un set de instrumente de vizualizare AI care ruleaza Azure IoT Edge. Aceasta solutie pune la dispozitie hardware-ul si software-ul esentiale, necesare dezvoltarii solutiilor IoT bazate pe camere video. Dezvoltatorii pot crea solutii care sa utilizeze serviciile Azure Machine Learning si pot profita de acceleratia hardware disponibila prin intermediul platformei Qualcomm Vision Intelligence si a motorului de procesare Qualcomm® AI. De asemenea, camera poate actiona servicii avansate Azure, cum ar fi invatarea automatizata, analiza fluxurilor si serviciile cognitive, care pot fi descarcate din cloud pentru a rula local in edge.

Datele si dezvoltarea AI intr-o noua era

Folosind datele, invatarea automatizata si inteligenta cognitiva, dezvoltatorii pot construi si gestiona solutii AI vaste, care sa transforme modurile in care oamenii lucreaza, colaboreaza si traiesc:

• Microsoft a anuntat Proiectul Kinect pentru Azure, un pachet de senzori, incluzand camera de profunzime, inovatia Microsoft, cu un procesor special conceput pentru procese AI in Edge. Bazandu-se pe istoricul Kinect construit prin intermediul HoloLens, Proiectul Kinect pentru Azure ofera noi scenarii pentru dezvoltatorii care lucreaza cu inteligenta ambientala. Combinand senzorul inovator Time of Flight de la Microsoft cu senzori suplimentari, impachetati intr-un design de dimensiuni reduse, eficient din punct de vedere energetic, Proiectul Kinect pentru Azure va valorifica potentialul Azure AI pentru a imbunatati semnificativ informatiile si operatiunile. Acesta poate sa introduca urmarire manuala complet articulata si cartografiere spatiala de inalta fidelitate, permitand un nou nivel de solutii de precizie.

• Dispozitivul Speech Devices SDK anuntat astazi ofera procesare audio superioara din surse multicanal pentru o recunoastere mai precisa a vorbirii, incluzand anularea zgomotului de fundal, functia de voce de la distanta si multe altele. Astfel, dezvoltatorii pot crea o varietate de scenarii cu voce cum ar fi sistemele de comanda drive-thru, asistentii pentru masina sau locuinta, difuzoarele inteligente si alti asistenti digitali.

• Actualizarile Azure Cosmos DB includ un multimaster nou si diferentiat, cu capabilitati la nivel global, menit sa suporte atat cloud-ul cat si edge-ul, impreuna cu disponibilitatea generala VNET pentru o securitate sporita. Datorita acestor noi actualizari, Cosmos DB ofera un raport cost/eficienta mai bun si scalabilitate globala, ramanand in continuare serviciul de baze de date cu cea mai rapida crestere din lume.

• In Azure si edge este disponibil acum un preview al Proiectului Brainwave, o structura de procesare a retelelor neurale profunde. Proiectul Brainwave face ca Azure sa fie cel mai rapid cloud pentru rularea de AI in timp real si este acum complet integrat cu Azure Machine Learning. Acesta suporta si hardware-ul Intel FPGA si retelele neurale bazate pe ResNet50.

• Noile actualizari ale serviciilor Azure Cognitive includ un serviciu unificat de vorbire cu recunoastere imbunatatita a vorbirii si functie text-to-speech, care suporta modele personalizate de voce si traducere. Impreuna cu Custom Vision, aceste actualizari faciliteaza un plus de inteligenta in aplicatiile oricarui dezvoltator.

• Microsoft transforma Azure in cel mai bun loc pentru crearea de experiente AI conversationale integrate cu orice agent. Noile actualizari pentru Bot Framework si Serviciile Cognitive vor facilita crearea urmatoarei generatii de boti conversationali care permit dialoguri mai bogate si personalizare vocala completa si individuala, pentru a corespunde identitatii de brand a companiei.

• Un preview al Azure Search cu integrare a Serviciilor Cognitive, aceasta noua functie combina AI cu tehnologiile de indexare, permitand gasirea rapida a informatiilor prin intermediul textului sau al imaginilor.