Huawei Technologies
Stiri

Huawei este prima companie ce trece testul Core Network pentru 5G Non-Standalone

Huawei Technologies

Huawei este primul producator de echipamente de telecomunicatii care a trecut in China testul Core Networks (retele core) pentru solutia 5G non-standalone (NSA).Testul, ce acopera tehnologii si procese de servicii esentiale pentru Core Networks, reprezinta a treia faza a testarii R&D (de cercetare si dezvoltare) pentru 5G. Testarea a fost organizata de catre IMT-2020 (5G) Promotion Group si s-a desfasurat in cadrul laboratorului din Beijing al China Academy of Information and Communications Technology (CAICT). Testul constituie o parte importanta a testarii R&D 5G in China pentru operatorii care spera sa implementeze devreme si rapid retele 5G comerciale.

Testul se bazeaza pe solutia comerciala Core Network 5G prezentata de Huawei la Mobile World Congress 2018. Tehnologiile testate includ: selectia de gateway in arhitectura CUPS (control and user plane separation – cu separarea planului de control de cel al utilizatorilor), latimea de banda ultra-larga 5G, conexiunea duala catre LTE si interfata new radio (NR), facturarea independenta pentru 5G NR si administrarea accesului terminal. Procesele de servicii esentiale includ: inregistrarea terminalelor, cererile de servicii, managementul de mobilitate si administrarea sesiunilor.

Testul pentru reteaua 5G a fost administrat de catre grupul de lucru CAICT pentru tehnologie de retea, impreuna cu trei dintre principalii operatori chinezi: China Mobile, China Telecom si China Unicom. In primele doua faze ale testarii R&D 5G, Core Network 5G a Huawei a obtinut rezultate exceptionale si la verificarea tehnologiilor si prototipurilor esentiale, precum Service-Based Architecture (SBA), Network Slicing, si Multi-access Edge Computing (MEC).

Multi operatori de top spera sa foloseasca 5G NSA pentru a oferi noi servicii eMBB (enhanced Mobile Broadband), precum aplicatiile AR/VR. Core Network 5G a Huawei poate oferi o latime de banda ultra-larga pentru utilizatori individuali, asigurand o experienta optima pentru serviciile AR/VR, si se bazeaza pe arhitectura CUPS, iar planul utilizatorilor poate fi implementat flexibil spre network edge, pentru a asigura o latenta ultra-scazuta practic oricand si oriunde. In plus, este o retea convergenta, ce suporta 2G/3G/4G/5G, punand astfel bazele pentru o evolutie neintrerupta a retelei si asigurand o experienta optima pentru utilizatori.

Huawei a lucrat impreuna cu partenerii din industrie pentru a sprijini dezvoltarea standardelor, tehnologiilor si industriilor 5G. In cadrul Mobile World Congress 2018, solutia Core 5G de la Huawei a primit premiul pentru “Cea mai buna inovatie in domeniul software-ului de retea”. Huawei si Vodafone au realizat impreuna primul apel din lume ce a folosit standardul NSA 3GPP 5G NR. La sfarsitul anului 2017, Huawei construise 15 site-uri core 5G pre-comerciale in toata lumea. Pe viitor, Huawei va continua sa investeasca in cercetarea si dezvoltarea 5G, precum si sa promoveze formularea standardelor 5G. Huawei planifica, de asemenea, si intarirea cooperarii cu partenerii din industrie, pentru se pregati de sosirea erei 5G.