Lenovo mwc 2018
Laptopuri

MWC 2018: Lenovo prezinta noi tehnologii inteligente

Lenovo mwc 2018

Lenovo a demonstrat, in cadrul MWC 2018, viziunea companiei asupra inovatiei in tehnologie in 2018, in centrul careia se afla inteligenta augmentata (AI).

Avand la baza segmentul PC-urilor, Lenovo a creat una dintre cele mai cuprinzatoare colectii de dispozitive AI, care ofera avantajul unic de a furniza cele trei elemente cheie ale inteligentei: date, putere de calcul si algoritm.

Cu ajutorul noilor tehnologii AR, VR si al celor activate vocal prezentate in cadrul evenimentului, dispozitivele Lenovo ofera noi optiuni pentru munca, divertisment si stil de viata. De la noile laptopuri 2-in-1 cu activare vocala Yoga™ lansate astazi, la Moto Mod-urile care pot transforma cu adevarat un smartphone si pana la solutii avansate de centre de date, Lenovo ofera toate optiunile importante de interactiune umana cu AI.

O experienta diferita pe smartphone

In cadrul MWC, Motorola prezinta modul in care continua sa provoace industria prin smartphone-uri cu functii premium la preturi foarte avantajoase si cum continua traditia de inovatie a brandului printr-o serie de Moto Mods revolutionare care le permit utilizatorilor sa isi monitorizeze, printre altele, starea de sanatate. Motorola Health Mod permite monitorizarea cu usurinta a cinci semne vitale, inclusiv valori precise ale tensiunii sistolice si diastolice, toate cu ajutorul smatphone-ului moto z.

Motorola prezinta si informatii cheie despre studiul „Phone-Life Balance”, lansat recent la nivel global, pe care l-a elaborat in parteneriat cu Dr. Nancy Etcoff, experta renumita in neurostiinte si stiinta fericirii in cadrul Harvard. Studiul identifica o serie de comportamente problematice care au impact asupra relatiilor cu ceilalti si cu noi insine si demonstreaza cum oamenii tind sa dea mai multa importanta telefoanelor decat persoanelor apropiate. Cele mai importante concluzii ale cercetarii trag un semnal de alarma cu privire la generatiile tinere care au crescut intr-o lume digitala.

Motorola considera ca tehnologia ar trebui sa ne imbogateasca vietile, nu sa ne distraga atentia, si de aceea ofera solutii inteligente pentru a-i ajuta pe oameni sa echilibreze rolul pe care il joaca telefonul in vietile lor. Acestea includ un parteneriat cu SPACE, o aplicatie care ii ajuta pe utilizatori sa fie mai constienti de modul de utilizare a telefonului si Moto Experiences, care ofera interactiuni mobile mai intuitive.

O abordare diferita a controlului vocal

Divizia „PC and Smart Devices” (PCSD) a Lenovo dezvolta o serie de noi produse dedicate transformarii experientei consumatorilor si companiilor cu ajutorul inteligentei augmentate.

Lenovo Yoga 730 13 inchi

In cadrul MWC, Lenovo lanseaza noul Yoga 730 (in variantele de 13 si 15 inchi) si noul Yoga 530 de 14 inchi, cele mai noi dispozitive care completeaza gama laptopurilor 2-in-1 conceputa pentru generatia mobila. Noile convertibile cu Windows 10 ofera design modern, performanta ridicata a laptopului si portabilitatea sporita a tabletei care au consacrat Lenovo Yoga drept brand premium emblematic inca de la lansarea primului convertibil.

Lenovo Yoga 730 15 inchi

Noul Yoga 730 valorifica puterea AI pentru a oferi asistenta inteligenta hands-free. Disponibil atat cu Cortana, cat si cu Alexa, acesta ofera mai multe optiuni si recunoaste comenzile vocale din coltul opus al incaperii.

Noul trio de laptopuri rezistente la socuri Lenovo Chromebook 500e, 300e 2-in-1 si 100e, special conceput pentru activitati educationale, este acum disponibil pe piata. In plus fata de design-ul special menit sa protejeze dispozitivul impotriva lichidelor si socurilor, Chromebook 300e integreaza tehnologia Lenovo Enhanced Touch care permite utilizarea obiectelor zilnice pentru a interactiona cu ecranul, in timp ce Chromebook 500e ofera un stilou EMR™ bazat pe algoritmii inovatori Google® pentru o utilizare aproape fara intarzieri atunci cand scriem si desenam.

Pentru o locuinta mai inteligenta, noul Lenovo Smart Display anuntat la CES 2018 face ca utilizarea tehnologiei acasa sa fie mai confortabila, intuitiva si usor de impartasit. Acesta imbina capabilitatile de comenzi vocale ale Google Assistant™ cu un ecran tactil full HD vibrant.2 Ecranul, menit sa devina centrul de comanda pentru toate dispozitivele inteligente din casa, de la iluminat la sistemele de incalzire si multe altele, poate fi controlat vocal sau printr-o privire rapida asupra ecranului.

O metoda diferita de a experimenta realitatea

Lenovo prezinta modul in care inteligenta augmentata continua sa faca dispozitivele sale mai diferite si mai captivante. Lansate tot in cadrul CES 2018, setul VR autonom Lenovo Mirage Solo si camera VR180 Lenovo Mirage Camera permit crearea si consumul propriului continut VR cu ajutorul Daydream, platforma mobila pentru VR dezvoltata de Google. In acelasi timp, Star Wars: Jedi Challenges, compus din setul AR Lenovo Mirage si controllerul Lightsaber, depaseste limitele posibilului si permite fanilor sa experimenteze un antrenament Jedi in AR.

Un mod diferit de a face lumea mai buna

Divizia Lenovo Data Center Group continua sa sustina revolutia inteligenta prin extinderea in doua segmente noi in telecomunicatii si IoT.

Pe masura ce inovatiile in domeniul dispozitivelor mobile si inteligente se dezvolta rapid, industria telecomunicatiilor trece prin schimbari masive odata cu implementarea retelelor 5G. Lenovo ocupa o pozitie unica in procesul de revolutionare a infrastructurii traditionale de telecomunicatii si ofera o tranzitie uniforma pentru furnizorii de servicii de comunicatii catre lumea definita prin software.

Lenovo lanseaza o oferta cu o performanta optimizata bazata pe serverele si switch-urile ThinkSystem SR650/SR630, platforma Red Hat OpenStack si pe Mellanox ConnectX-4 NICs pentru procesarea accelerata a pachetelor de date. Mai mult, Lenovo se alatura programului „Intel Select Solution for NFV” si ofera o solutie special optimizata de criptare si comprimare bazata pe volumele de lucru NFV. Solutia include tehnologiile Intel QuickAssist (QAT) si Intel XXV710 NIC integrate in serverele Lenovo SR650/SR630.