Huawei MWC 2018
Stiri

Huawei isi propune sa creeze un ecosistem interconectat si inteligent

Huawei MWC 2018

In cadrul conferintei de presa de la Londra, premergatoare Mobile World Congress 2018 de la Barcelona, Huawei a indemnat toate industriile la cooperare pentru a putea crea un ecosistem interconectat si inteligent.

Cea de-a patra Revolutie Industriala – avand ca fundatie retelele ICT si drept catalizator inteligenta artificiala (AI) – ne aduce intr-o lume in care toate dispozitivele vor percepe, vor fi conectate si vor fi inteligente. Acest lucru va crea o piata de transformare digitala in valoare de 23 de mii de miliarde USD. Viziunea Globala a Industriei (indexul GIV) prezentata de Huawei arata ca:

• Pana in 2025, numarul dispozitivelor inteligente personale va ajunge la 40 de miliarde, 90% dintre utilizatorii de dispozitive inteligente vor avea un asistent personal inteligent, iar multe gospodarii vor avea un robot. Pe masura ce dispozitivele devin capabile de perceptie, iar comunicarea bidirectionala om-masina si serviciile de informatii proactive devin realitate, potentialul individual va spori semnificativ.

• La nivel de afaceri si societate, cele 100 de miliarde de conexiuni create in lume pana in 2025 vor fi utilizate intens pentru utilitati publice, transport, productie, sanatate, agricultura, finante si alte sectoare, ceea ce le va determina sa se digitalizeze. Pana in 2025, 85% dintre aplicatiile enterprise vor fi implementate in cloud, iar 86% dintre companiile globale vor adopta inteligenta artificiala.

• Pana in 2025, in lume se vor genera anual cca 180 ZB de date, o crestere de 20 de ori fata de nivelul de astazi. Acestea vor deveni un imens “rezervor de informatii”, o sursa inepuizabila de cunostinte si valori.

Pe viitor, Huawei se dedica digitalizarii fiecarei persoane, case si companii, pentru o lume inteligenta si complet conectata. Ryan Ding, Director Executiv al Consiliului si Presedinte al Huawei Carrier BG, a declarat: “Huawei se concentreaza pe infrastructura ICT si dispozitivele inteligente pentru a oferi o parcela de ‘teren fertil’ pentru dezvoltarea tehnologiilor informatiei, automatizarii si inteligentei. Pe acest ‘teren’, partenerii isi pot dezvolta propriile aplicatii, continut si cloud.”

Ding a adaugat: “Inainte de a intra in contextul lumii inteligente, mai avem multe provocari de infruntat. Pentru a obtine o crestere sustenabila de afaceri, trebuie sa continuam sa depasim constrangerile si granitele existente, intai la nivel intern, si apoi extern.” El a indemnat toate industriile sa treaca de limitele capacitatilor si conexiunilor retelelor de comunicatii, in domeniile afacerilor si parteneriatelor, pentru a construi impreuna un viitor mai bun.

• Dincolo de capacitatile de astazi, de la digital la inteligent: Ca tehnologie cu scop general, inteligenta artificiala a fost integrata in multele produse si solutii Huawei, imbunatatind masiv eficienta retelelor de comunicatii. De exemplu, retelele inteligente Huawei All-Cloud pot genera milioane de documente in decurs de cateva minute si pot ajuta utilizatorii sa caute miliarde de imagini in cateva secunde.

• Dincolo de conexiunile de astazi, crearea unui potential nelimitat: Prin tehnologia 5G, retelele de comunicatii vor avea mult mai multe scopuri si vor deservi mai multe tipuri de public, de la oameni pana la dispozitive si industrii verticale. O singura retea fizica promite milioane de moduri de utilizare. In 2018, Huawei va investi 5 miliarde CNY in cercetare si dezvoltare pentru 5G si va lansa o gama completa de echipamente comerciale 5G, inclusiv retele de acces wireless, retele de comunicatii, retele-core si dispozitive. In plus, Huawei va conduce implementarea comerciala pe scara mare a retelelor NB-IoT in toata lumea si va creste numarul conexiunilor NB-IoT la peste 100 de milioane.

• Dincolo de afacerile de astazi, stimularea cresterilor noi: Succesul in afaceri este scopul de baza al unei companii. Operatorii ar trebui sa urmareasca marile inovatii de afaceri, profitand la maximum de retelele existente si adoptand o abordare anticipativa:

• In domeniile noi, precum Internet of Things (IoT), operatorii pot inova modelele de afaceri bazate pe ecosistem, creand un potential mai mare de crestere si sustinand dezvoltarea rapida a oraselor inteligente, industriilor inteligente si caselor inteligente. Oferind serviciile video in noile pachete de baza, operatorii il pot transforma intr-un motor nou pentru cresterea veniturilor. O experienta video imbunatatita va promova si dezvoltarea infrastructurii de retea. In 2017, peste 100 de operatori din intreaga lume au oferit video ca serviciu de baza, iar acest numar este anticipat a creste la 150 in 2018.

• In domeniile traditionale de afaceri, Huawei ajuta operatorii sa isi aprofundeze serviciile si sa imbunatateasca experienta utilizatorilor. Compania ofera solutii de teren personalizate, ce ajuta indivizii neconectati sa se conecteze iar solutiile de broadband pentru acasa ofera locuintelor si gospodariilor o noua viteza de Wi-Fi de 300 Mbps. Solutia integrata de conectare cloud-retea de la Huawei permite o asimilare profunda a resurselor si serviciilor intre circuitele private ale companiilor si serviciile de cloud.

• Dincolo de experienta de astazi, pe drumul ROADS: Solutiile Huawei pentru operatiuni digitale sprijina prezenta informatiilor, automatizarea operatiunilor si luarea inteligenta de decizii, totul complet online. Aceste solutii ajuta operatorii sa ofere o experienta ROADS – Real-time (in timp real), On-demand (la cerere), All-online (complet online), DYI (construita in regim propriu) si Sociala – prin intermediul proceselor interne O&M (de operatiuni si mentenanta). La nivel extern, aceste solutii permit operatorilor sa construiasca un sistem complet de asigurare a experientei clientilor, ce cuprinde toate canalele, toate procesele, toate serviciile, in esenta intregul ciclu de viata.

• Dincolo de parteneriatele de astazi, construirea unui ecosistem mai bogat: Huawei lucreaza cu partenerii pentru a construi un ecosistem deschis, colaborativ si multi-stratificat, ce prospera pe baza succesului comun si pentru a contura impreuna viitorul industriei de profil. Aceste parteneriate iau forma incubarii comune a solutiilor de afaceri, a participarii active in comunitatii open-source si aliante din industrie si a construirii de laboratoare OpenLabs.

Mobile World Congress 2018 va avea loc in Barcelona, in perioada 26 februarie – 1 martie. In cadrul Mobile World Congress 2018, Huawei va lansa peste 20 de produse si solutii noi, va prezenta rezultatele cooperarii sale cu peste 300 de parteneri, va gazdui cinci forumuri si se va implica in multe alte activitati pentru impartasirea practicilor si viziunii sale cu alti jucatori de profil, cu scopul de a dezvolta industria si de a construi impreuna un viitor mai bun. Scopul este de a se imbarca impreuna pe drumul ROADS catre o lume inteligenta si complet conectata.