LG G6
Telefoane Mobile

LG a anutat lansarea noului LG G6 pe piata din Romania

LG G6

LG a anuntat cel mai nou smartphone, LG G6, disponibil pe piata din Romania.Noul LG G6 vine echipat cu un display cu format redefinit, ce ocupa 80% din suprafata telefonului si care propune o experienta de vizionare similara cu cea de la cinematograf, o camera foto cu un unghi larg si multe alte noi caracteristici. Cu un design construit pe baza feedback-ului primit de la utilizatori, LG G6 reprezinta o abordare simplificata pentru smartphone-urile din gama premium, impreuna cu un ecran semnificativ mai mare, usor de folosit cu o singura mana.

LG G6 vine cu un display FullVision de 5.7-inch QHD+ (rezolutie de 2,880 x 1,440pixeli) si, in premiera, cu un ecran cu un aspect de18:9. In comparatie cu un display conventional de 16:9, cel de 18:9 de pe LG G6 ofera mai mult spatiu de afisare si o experienta mai captivanta in redarea materialelor video si pentru jocuri. De asemenea, LG G6 poate face poze in format patrat de 1:1, ideal pentru Instagram, Snapchat si alte aplicatii de social media. Pentru poze, utilizatorii pot alege si alte formate cum ar fi 4:3, 16:9 si 18:9.

Chiar si cu noul sau ecran foarte mare, LG G6 este foarte usor de tinut si folosit. Spre deosebire de alte telefoane cu ecrane de dimensiuni asemanatoare, LG G6 incape perfect intr-o singura mana, oferind experienta unui ecran mare fara a simti incovenienta unui telefon mare. Echipele de cercetare pe tematica ergonomiei conduse de Dr. Andris Freivalds de la Pennsylvania State University au testat LG G6 pentru a vedea cat este de stabil atunci cand telefonul este tinut in mana, confortul in diferite ipostaze si actiuni, precum si solicitarea muschilor cand smartphone-ul este folosit pentru o perioada mai lunga. LG G6 a primit cele mai mari calificative in toate testele la aceste categorii.

Construit din aluminiu si sticla, in culorile alb, platinum si negru, LG G6 aduce un design minimalist, elegant si perfect neted la atingere. Rama de metal care marcheaza perimetrul telefonului subliniaza design-ul stilat si confera soliditate, alaturi de un finisaj mat. Partea din spate este perfect plata, cu o camera foto integrata in corpul aparatului, fara protuberante pentru protectie sau evidentiere. Pentru a obtine bordura subtire, rama superioara a putut fi redusa prin rearanjarea pozitiei camerei, a senzorului si a difuzorului pe un singur rand, in zona superioara a partii frontale. Colturile rotunjite ale corpului telefonului si ale ecranului nu numai ca unifica designul, dar si minimizeaza impactul daca telefonul este scapat.

LG G6 este primul smartphone cu tehnologia Dolby Vision ce aduce o imagine incredibila, cu luminozitate, culoare si contrast deosebite. Impreuna cu formatul 18:9 QHD+ display, LG G6 produce o experienta captivanta in vizionararea materialelor video HDR, in format de cinema, in special pentru continutul video de pe Amazon si Netflix – aceste doua servicii dezvoltand din ce in ce mai multmaterial in format 18:9.

Avand doua camere principale de 13MP, dintre care una cu un obiectiv de 125 de grade pentru cadre largi, LG G6 poate capta imagini panoramice pe care alte camere de telefon nu le pot face. LG G6 vine de asemenea si cu posibilitatea de a capta un camp vizual de pana la 100 de grade prin camera frontala de 5 MP, cu care utlizatorii isi pot face selfie sau ”wefie” fara a fi nevoie sa utilizeze un selfie stick. In plus, camera wide angle reduce distorisiunile de pe margini, ceea ce confera un aspect mai natural al imaginii.

Si, pentru a vedea selfie-urile, wefie-urile, pozele cu cadru larg si chiar si cele in format patrat, utilizatorul nu mai este nevoit sa acceseze galeria foto, pozele recente putand fi vizualizate direct din fereastra modulului camerei foto.

LG G6 ofera optiunea de fotografiere in format patrat care imparte ecranul de 18:9 in doua patrate egale. Utilizatorii pot face poze in format 1:1 intr-o singura fereastra, in timp ce pot verifica, edita si incarca imaginile in cealalta fereastra, imediat dupa captarea pozei. Mai mult, utilizatorii pot crea GIF-uri daca vor sa combine de la 2 la 100 de poze din galerie.

LG G6 poate fi pus in siguranta, in aproape orice loc si pe orice suprafata, avand un grad de protectie foarte ridicat cu rezistenta la praf si apa (pana la o adancime de 1.5 metri, timp de 30 de minute), certificat prin tehnologia IP68.

LG G6 a fost proiectat si construit sa reziste in toate conditiile. Astfel, LG G6 a trecut 14 teste militare din categoria 810G, iar rezultatele au demonstrat nu numai ca indeplineste standardele testelor internationale, dar si pe cele ale testelor suplimentare pentru temperaturi ridicate, lucru datorat inglobarii unei tehnologii ce disipa caldura si reduce temperatura. Pentru a dispersa si mai mult caldura din interiorul aparatului, inginerii LG au pozitionat componentele cele mai dispuse la supraincalzire la o distanta cat mai mare unele de altele.

LG G6 este primul telefon lansat cu asistentul digital Google Assistant incorporat. Google Assistant functioneaza perfect si intuitiv cu aplicatiile LG, ajutandu-i pe utilizatori sa obtina raspunsurile dorite mult mai repede, sa gestioneze mai bine taskurile zilnice, sa se bucure de cea mai buna muzica si cele mai bune materiale video si sa se foloseasca de aparat mai rapid si mai eficient ca niciodata. De asemenea, cu cat Google Assistant este folosit mai multcu atata devine mai personalizat, deoarece afla mai multe date despre utilizator. Google Assistant analizeaza modelul intalnirilor precedente si recomanda locatiile corespunzatoare pe care utilizatorul le frecventeaza mai des.

Noul LG G6 este disponibil la toti operatorii de telefonie mobila din Romania.

Specificatii LG G6:

• Procesor: Qualcomm Snapdragon 821
• Display:5.7-inci 18:9 QHD+ FullVision Display (2880 x 1440 / 564ppi)
• Memorie:4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (pana la 2TB)
• Camera: Frontal 5MP Wide (F2.2 / 100°)
Rear Dual: 13MP Wide (F2.4 / 125°) / 13MP Standard OIS 2.0 (F1.8 / 71°)
• Baterie:  3,300mAh (embedded)
• Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
• Dimensiuni: 148.9 x 71.9 x 7.9mm
• Greutate: 163g
• Retea: LTE-A 3 Band CA
• Connectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 compatibil)
• Culori: Ice Platinum /Mystic White /Astro Black
• Alte: Rezistenta la praf si apa /Senzor de amprenta / UX 6.0 / Dolby Vision™ / HDR10 / Qualcomm Quick Charge 3.0 / 32-bit Hi-Fi Quad DAC