Tp-Link-Archer-C5400x
Retelistica

TP-Link a prezentat la East European Comic Con – Archer C5400X primul router cu procesor quad-core din lume

Tp-Link-Archer-C5400x

TP-Link a prezentat la East European Comic Con cel mai puternic router din lume, Archer C5400X, un router tri-band capabil sa furnizeze viteze wireless combinate de 5,4Gbps si primul dispozitiv de acest fel dotat cu un procesor quad-core de 1,8GHz pe 64 de biti.

Pe langa super procesorul Broadcom cu patru nuclee, routerul mai este echipat cu alte 3 procesoare specializate dedicate benzilor wireless. In total routerul este dotat cu procesoare care insumeaza 7 nuclee, generand o putere de procesare de peste 9.6GHz ceea ce il face cel mai puternic echipament WLAN din industrie pentru consumer. Routerul asigura astfel o viteza de 1000Mbps in banda de 2,4GHz si 2167Mbps in cele doua benzi de 5GHz pentru streaming 4K, gaming online sau aplicatii. Totodata permite conectarea pe wireless a unui numar de pana la 90 de dispozitive, in functie de tipul de trafic.

Archer C5400x

Tehnologia Smart Connect permite conectarea dispozitivelor la una din cele trei benzi de frecventa, in functie de necesitati, pentru conexiuni stabile si rapide. Tehnologia 4×4 MU-MIMO realizeaza comunicarea cu dispozitivele conectate de 4 ori mai rapid decat routerele obisnuite cu tehnologie AC, in timp ce NitroQAM mareste cu 25% vitezele maxime Wi-Fi in toate benzile. RangeBoost este o tehnologie noua care creste sensibilitatea semnalului, ajutand dispozitivele aflate la periferia retelei sau mai putin performante sa se conecteze.

Routerul Archer AC5400X este si primul model din portofoliul TP-Link cu stocare interna de 16GB, VPN cu accelerator hardware, functie Link Aggregation si 8 porturi LAN.

Principalele noutati pe care le aduce Archer C5400X sunt:

• Private Storage. Cu aplicatia TP-Link FileBank utilizatorii poti accesa in siguranta datele stocate in memoria interna de 16GB a routerului sau pe dispozitivele de stocare conectate la porturile USB 3.0.

• VPN cu Accelerator Hardware. C5400x este dotat cu un procesor dedicat securitatii (SPU – Security Processing Unit), pentru criptarea si decriptarea pachetelor VPN la viteze foarte mari, fara a afecta alte procese sustinute de router.

• Link Aggregation. Permite agregare a doua conexiuni gigabit pentru transferuri de date ultra rapid

• Quick Setup by Bluetooth. Optiunea de configurarea prin Bluetooth, direct de pe smartphone cu ajutorul aplicatiei Tether.

• TP-Link HomeCare. Pachet software ce cuprinde protectie antivirus de la Trend Micro, Control parental si QoS

• Compatibilitate IFTTT. C5400X ofera compatibilitate cu tehnologia IFTTT pentru conexiuni cu dispozitive Smart Home.

Produsul va fi disponibil pe piata in trimestrul 3 la un pret de aproximativ 1999 de lei. Archer C5400X poate fi vazut la standul TP-Link de la East European Comic Con, pavilion C5, Romexpo. Pe toata durata Comic Con, la standul TP-Link vor fi organizate turnee cu premii de League of Legends si Hearthstone, gazduite de Lucian IceManlucky Dinescu. East European Comic Con se deruleaza intre 5 si 7 mai la Romexpo, pavilion C5.