Filme

6 lucruri interesante din culisele filmului Gardienii Galaxiei Vol. 2

Din 5 mai, salvăm galaxia a doua oară, alături de cea mai simpatică şi improbabilă gaşcă de super-eroi: „Gardienii Galaxiei Vol. 2”. Până atunci, citiţi 6 lucruri cool despre cea mai nouă producţie Marvel.

 Regizorul James Gunn a dorit ca aspectul filmului să amintească de romanele pulp din anii ’50-’60. Astfel, el s-a inspirat din arta vintage Wally Wood şi s-a uitat la „Flash Gordon” – atât la original, cât şi la filmul din anii ’80.

 Actriţa australiană Elizabeth Debicki, care joacă rolul lui Ayesha, lidera rasei Suverane, are o înălţime de 1,91 m, iar James Gunn a vrut ca ea să fie chiar mai înaltă, mult peste Chris Pratt. Încălţată cu pantofi cu platforme, Debicki a atins o înălţime de peste 2 m, depăşindu-l pe Pratt, care are 1,88 m.

 Unul dintre cele mai mari progrese în film a fost cel legat de procesul de machiaj al lui Drax. La primul film, acest machiaj dura, în medie, 3 ore şi jumătate. Cu noul procedeu îmbunătăţit, echipa de make-up a reuşit să reducă timpul petrecut pe scaun de către Dave Bautista la o oră şi optsprezece minute. Echipa a dezvoltat, de asemenea, şi o nouă metodă de îndepărtare a machiajului, care necesita ca Bautista să intre într-o maşinărie tip saună.

 Una dintre provocări a fost filmarea lui Baby Groot, micuţul personaj de numai 25 cm trebuind să fie încadrat de către actori înalţi precum Dave Bautista sau Chris Pratt. Astfel, realizatorii filmului au folosit macheta originală pentru a arăta cum este inclus în scenă Baby Groot. Apoi, directorul de imagine Henry Braham şi regizorul James Gunn au trebuit să-şi dea seama cum să amplaseze camerele, pentru a-l surprinde pe micuţul Groot în raport cu personajele umane.

 Departamentul de Props-uri a creat un gândac comestibil pentru una dintre scene. Mai întâi, un ilustrator a desenat insecta, pornind de la aspectul unui gândac mirositor, iar apoi au folosit o imprimantă 3D pentru a-l creşte la scara dorită, după care l-au acoperit cu o vopsea cool. Următoarele mulaje au fost realizate astfel încât versiunile comestibile să fie din ciocolată.

 Un vehicul care îi va cuceri cu siguranţă pe fani este Ford-ul Cobra din 1979. James Gunn, care este un pasionat al maşinilor puternice, l-a ales pe acesta drept automobilul pe care Ego, tatăl lui Peter Quill, îl conduce la începutul filmului. Maşina este vopsită în albastru-verzui şi portocaliu la fel ca Milano, nava spaţială a lui Peter Quill. Se pare că acestea sunt culorile familiei Quill!

Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 5 mai 2017, fiind disponibil în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

Trailere: